25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Osmaniye’nin suçu ne?

Gündemde uzun süre yer edinen “Fatmagülün suçu ne?” diye bir film vardı anımsarsanız.

O filmin konusu başka, olaylar bu anlatacaklarımda başka olsa da, Osmaniye’nin ve Osmaniye’de iş kurmak isteyenlerin bir suçunun olup olmadığını merak ediyorum.

Osmaniye ilinin 4 milletvekili bulunuyor, bunlardan birisinin de parti genel başkanı olduğunu düşündüğümüzde şimdi sizinle paylaşacağım olayla ilgili bu kentin sahiplenilip sahiplenilmediğini yorumlarınıza bırakacağım.

KOSKEB’in yatırım teşvikleri ile ilgili 2016 yılı yatırım teşviklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hürriyet Gazetesinin 10 Nisan 2016 günkü ek sayfalarında, KOSKEB’in destek limitlerini artırması ile ilgili bir haber vardı. İş kuracaklara teşvik rehberi yazısı ile  KOSKEB’in iş kuracakları yapacakları yardımlardan sözediyordu.

Osmaniye’de de zaman zaman KOSKEB desteklerinden yararlanılması için haber metinlerini yerel gazetelerde okumuş olmalısınız.

Gazetede 2016 yılında verilecek yatırım teşvikleri il il yazıyordu. İllerin yatırıma katkı oranının yüzdesi,  teşvik bölgesi ve faiz desteğinin yüzdesi de yer alıyordu.

Türkiye’de 81 il bulunduğunu anımsatarak yazımı sürdürürken, KOSKEB’in 2016 yılı yatırım teşviklerinden yararlanan il sayısı 73 ile sınırlandırılıyordu. Teşvikten yararlanmayacak olan il sayısı ise 8’di. Bunlardan birinin de Osmaniye iliydi.

Bu yıl içerisinde Osmaniye ilinin KOSKEB yatırım teşviklerinden yararlanan iller arasında olmadığını gördüğümde, önce komşu illerden hangilerinin bulunduğuna baktım.

Osmaniye’nin komşuları olan; Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep illeri ile onların da komşuları konumundaki Mersin ve Kilis illeri teşvikten yararlanıyorlardı.

Genel olarak baktığımızda ise; Edirne, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Yozgat, Malatya, Sinop, Zonguldak, Sakarya, Eskişehir gibi illerin bu yılki KOSKEB teşviklerinden yararlanacak olan iller arasında olduğunu gördüm.

İş kurmak için Osmaniye’deki girişimci şimdi bu teşviklerden yararlanamayacak mıydı? Osmaniye ilinin adı neden bu iller arasında bulunmuyordu?

Osmaniye’de yatırım ve iş kurabilme adına bir takım kurslar açılıyor, kursiyerlere belgeleri veriliyor ve girişimcilik kursları sonunda da KOSKEB desteği ile işyeri açılabileceğinden sözedildiğini anımsıyorum.
Şimdi ne olacak? Edirne’den Ardahan’a kadar ülkemizin 81 ili arasında 8 il KOSKEB teşvikleri arasında bulunmuyordu.

Osmaniye’miz adına TBMM’ne gönderdiğimiz Milletvekillerimize sormak istiyorum. Osmaniye ilinin ismi KOSKEB teşvikleri arasında hangi amaçla bulunmamaktadır?

Osmaniye’de iş kurmak isteyenlerin bu teşvikten yararlandırılmamasının nedeni nedir?

İktidar Milletvekillerinin bu konuda Osmaniye’de iş kurmak isteyenlere ve halkımıza bir bilgilendirme yapmalarını bekliyoruz.

Muhalefet Milletvekillerinin de bu olayın takipçisi olmasını Osmaniye halkı adına bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar