18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5092
EURO34.7651
ALTIN2492.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Osmaniye’nin Akil’leri

Bugünlerde ‘Akil adamlar’da ismi geçenler, izleyecekleri programlar ve yapacakları çalışmalar neticesi gündeme yerleşti.


Türkiye’de barış sürecine katkıda bulunmak üzere “Akil adamlar” belirlendi. Ülkede isim yapmış bu insanların biraraya getirilmesi, barış açısından çizilecek yol haritasına öncülük edecek veya yardımcı olabilmelerinin sağlanması güzel bir hareket olsa gerek.


Bu güzel düşüncenin ardından çıkacak sonuçları da süreç içerisinde göreceğiz. Gündem oluşturma mı, gündem değiştirme mi veya farklı ölçülerde bir takım olumsuzlukları kamuoyundan gizlemeye çalışıp, yönleri ve yerleri yerleştirebilme mi olduğunu da süreç içerisinde göreceğiz. Şu anda bir yorum yapmanın erken olduğunu düşünürken, tek dileğim, ülkede yaşanan bir takım olayları gizlemek gibi bir projeye farklı gözlem verildiği olarak yaşanmamasıdır.


Akil adamlar neler yapar, neler yapmalıdır diye düşünenleriniz vardır. Osmaniye’de de ‘Akil adamlar’ belirlenmişti. Osmaniye Kent Konseyi tarafından belirlenen ‘Akil adamlar’ bir yıldır neler yaptılar, kaç defa toplandılar ve kamuoyu ile neleri paylaştılar?


Osmaniye Kent Konseyi’nin  bu bir yıldır neler yaptığını basın olarak paylaşabilenleriniz var mı? Yani Kent Konseyi herhangi bir etkinlikte bulundu mu?


Osmaniye’nin ivedi sorunlarının çözümlenmesi amacı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan Kent Konseyi yürütme kurulunun çalışmalarının kendi içinde olduğu gibi, kamuoyu ile bir paylaşmanın yapılmaması, çalışmadığı yönünde eleştiri almasını ortaya koymaktadır.


En önemlisi de Kent konseyi tarafından oluşturulan ‘Akil adamlar’ ne gibi çalışmalar yaptığı noktası da düşündürüyor bizleri.


Bu kentin öncelikli sorunlarının çözümlenmesi için Osmaniye’nin ‘Akil adamları’ ne gibi projeler hazırladılar veya sorunları içeren bir raporu Kent Konseyi yürütme kuruluna sundular. Eğer  bir yıldır böyle bir çalışma yapılmadı ise, neden yapılmadı?


Osmaniye kent konseyi, bir yıldır ne gibi sonuçlar elde etti? Osmaniye’nin geleceği ve kentleşmesi açısından hangi sorunların çözümlenmesi sağlandı?


Kentteki trafik keşmekeşliği konusunda ‘Akil adamlar’ çözüm yolları için öneri ve görüşmeler yaptılar mı? Trafik lambası ihtiyacı olan kavşaklarda bu sorunun çözümü için raporlar sundular mı? Dolmuş durakları sorunu için ilgili ve yetkililerle görüşmeler yapıldı mı?  Betonlaşmakta olan kentte, yeşil alanlara ve araç park yerlerine yer ayrılması için bir girişim, öneri gerçekleşti mi?


Osmaniye’deki  Çıkmaz sokak sayısının ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Çıkmaz sokakların gereğinden fazla olmasının ulaşım ve kentleşme açısından getiri ve götürülerini düşünebiliyor musunuz? Sokakların ucunun kapalı olması, dar sokaklar, kaldırımsız caddeler, ışıksız kavşaklar, kaldırımlarına parketmiş araçlar nedeniyle yoldan yürümek zorunda kalan insanların yaşadığı bir yerleşim birimine kent diyebilmenin doğruluğuna ne kadar katılabilirsiniz.


Osmaniye kent konseyi ve bu konseyin ‘Akil adamları’ neredeler ve neler yapıyorlar? İnşallah, bugünkü Türkiye’deki ‘Akil adamlar’da Osmaniye kent Konseyi’nin ‘Akil adamları’ gibi olmazlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar