23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5861
EURO34.8267
ALTIN2412.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

ON İKİ EYLÜL

   Dün onbir eylüldü, ABD’de ikiz kulelere yapılan uçaklı saldırının yıldönümüydü.

ABD gibi, dünyanın Jandarması olduğunu iddia eden bir ülkede, birden çok uçak yaptığı uçuşu ile ülkedeki en önemli kuleleri kılıç gibi biçip geçiyor ve bunu yapan pilotlar da intihar etmeyi gözlerine alarak yapıyor!

Birinci uçak geçiyor, görüntüler alınıyor, ikinci ve diğer uçaklar… Allah aşkına böylesi bir eylemin gerçekleşmesinde ABD’nin istihbarat merkezi ve birimleri uyuyor muydu!?

Olayın hemen ardından suçlu belirleniyor, Usame Bin Ladin!

Bu kişinin kimliğine baktığımızda ABD tarafından yıllardır beslenen ve eğitilen biri… Sizler; terör örgütü ele başı veya benzeri yorumlar yapabilirsiniz!

Olayın gelişmelerine bakıldığında, Ladin’i eğiten Amerika yöneticileri günün birinde başlarına bela olacağını düşünemediği akla geliyor.

Bir halk deyimi vardır; “Besle Kargayı oysun gözünü!..”diye

Türkiye’ye dönelim. Bugün 12 Eylül, Kenan Evren komutasındaki askerlerin yönetime el koyması, askeri darbe veya askeri cunta… nasıl değerlendirirseniz öyle olsun diyelim.

1980 yılının 12 eylül sabahında sokağa çıkma yasakları, Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları gibi önemli isimlerin evlerinden alınıp Garnizon Komutanlıklarına getirildiği, gözaltına alındığı ve görevlerinden alınması olayları…

O günde yaşadıklarımı ve 12 Eylül 1980’in ilk saatlerinden sonraki süreci değerlendirsem, günlerimi alır. O günleri yaşayan ve Garnizon Komutanlığında gözaltına alınan gazetecilerden biri olarak elbette benimde anılarımı paylaşmam gerekiyor.

Türkiye’deki son askeri darbe girişimini yaparak başarılı olan Kenan Evren’in ABD destekli ve şimdiki Fetullah Gülen’in cemaati ile birlikte ortak çalışma içerisindeki bazı yabancı devlet ajanlarının desteği ile yapıldığını düşünüyorum.

12 Eylül 1980’lerdeki günleri yaşayan ve kendisi olarak halkın karşısına çıkmak isteyenler bugün baktığımızda kabuklarına çekilmiş gibi geliyor bana!

Kimse, öldükten sonra parası ve makam koltuğu ile gömülmüyor toprağa.

Kenan Evren, 12 Eylül askeri darbesi ile ülkede kendini hükümdar gördü, kendi döneminde eski gürledi. 17 yaşındaki Erdal Eren’in idam kararını verdi. Devrimci ve Ülkücü düşünce demeden gençlerimizin idamlarını veya hapislerde yatmalarını onayladı.

Ama; Fettullah Gülen’in cemaatinin gelişmesi için kendisine destek olunması noktasında ülkenin geleceğinin altına dinamit koymayı da ihmal etmedi!

12 Eylül sürecinde yaşadıklarımı, “ 9 sütuna bir Osmaniye” Yönetmenliğini Mustafa Düzenli’nin yaptığı belgesel filminde; sadece benim değil diğer meslektaşlarımın da anılarını izleyebilirsiniz.

Tarihi süreçte yaşanan olaylar günün birinde gündeme getirilir, kitapları yazılır, filmleri ve belgeselleri yapılır.

Kültür ve sanat alanında uğraş verenlerin özverileri ile değerlerimiz yeniden canlılık kazanır, gündeme getirilir. Böylesi insanlar tarihe tanıklık eder ve isimleri unutulamaz.

12 Eylül darbesinde idam edilenlerin yakınlarını düşünün, bugün bile hayatta olan o günlerde işkencelerde sakat kalan insanları tanıyorsanız konuşturun, sohbet edin…

Kendi iktidarlarında, kendileri gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı vermeyen diktatörlerin sonlarının nasıl olabileceğini de aklınızın bir kenarından çıkarmayın…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar