19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6077
EURO34.7837
ALTIN2495.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Olumsuzluklara dikkat çekiyoruz!..

Osmaniye’de bu sütunlarda insanların huzurlu yaşayabilmeleri için zaman zaman değişik sorunları gündeme taşıdık.

Uyuşturucu olayları ile ilgili geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda 38 kişinin yakalanması olayı haber bültenlerinde yeraldı.

Uyuşturucu konusunda Osmaniye Emniyetinin gereğinden çok çalışması gerektiği noktasında bizlerden daha iyi bildiklerine inanıyorum.

Terör olayları konusunda da gerekli çalışmaların yapıldığına inanarak bu konuların dışında, halkımızı rahatsız eden bir başka konuyu gündeme taşımak istiyorum.

İlimizde cadde ve sokaklarda genç ve orta yaştaki kişilerin biraz da sakal uzatarak, kendilerine masum görüntüsü vermek suretiyle ellerinde “karınca duası vb.” kartlar sattıklarına tanık oluyoruz.

İnsanların sokakta bir şeyler satarak ekmek parası kazanmalarına sözümüz yok. Elbette ekmek parası için ticaret yapacaklar, ama bunun da bazı koşulları olmalı demek istiyorum.

Bu insanların inançların üzerinden bazı kartlar veya kitaplar satmalarına karşı olduğum anlaşılmasın. Asıl benim anlatmak istediğim olay, bazı kişilerin satış yapmak istedikleri sıradaki hareketlerini gündeme getirmek istiyorum.

Gelelim asıl soruna. Özellikle yaşlı kadınlara ve erkeklere yaşlaşan bu kişiler ellerindeki dua kartlarını satmak isterken ısrarcı oluyorlar. Vatandaşı öylesine rahatsız ediyorlar ki, almadığı zamanlar hakaret etmeleri bir yana küfür bile yapıyorlar.

68 yaşındaki bir kadına elindeki dua kartını satmak isteyen biri, almak istemeyen kadının omzundan tutup sokak ortasında ‘alacaksın! Almazsan bana ekmek parası vereceksin!”diyebiliyor.

Kadın acıyor, bir dönerciden döner ısmarlamak istiyor, ama satıcı buna yanaşmadığı gibi kadına; “Sen yalancısın, sen Müslüman değilsin, sen ….”diyerek hakaretler ediyor.

Pazar günü saat: 16.00 sıralarında yeni Belediye hizmet binası önünden yürüyorum. Yaşlı bir kadına zorla elindeki dua kartını satmak isteyen 35-40 yaşlarında az sakallı esmer bir adamın kadına hakaretlerini gördüğümde olaya müdahale etmek istedim.

Satıcı adam üzerime yürüdü, karışmamamı isterken, öylesine küfürler yapıyordu ki, neredeyse beni darp edecekti. Oradan geçenler araya girdiler ama bu kez adam öylesine pişkin ki; yaptıklarını inanç sömürüsü olarak çevredekilere anlatarak beni ve yaşlı kadını haksız çıkarmaya çalışıyordu.

Bir başka olayı daha anlatmak istiyorum. Bu insanlardan biri elindeki kartı satamayınca öylesine küfürler yağdırdı ki, inanılacak gibi değil!

Elinde dua kartı satan bir insan, onu almadığı için vatandaşın “din ve Allah’ına küfür eder mi?” böylesi olaya da tanık oldum.

Gelelim benim önerime; bu tür insanlar görüldüklerinde uyuşturucu kullanıp kullanmadıkları incelenmeli. Çünkü, bu insanlardan bazılarının farklı amaçlarla bu işi yaptıklarını, hatta uyuşturucu aldıklarını tahmin ediyorum.

Halkı cadde ve sokakta rahatsız eden, ısrarla satış yapmak isteyen, almayanlara da küfürler ve hakaretler eden kişilerin durumlarındaki farklılık olabileceğini düşünerek, polisin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar