20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Olumlu tepkiler

Birkaç gündür gazete sütunlarında Osmaniye’mizin önemli sorunlarını okurlarımla paylaşırken, önemli tepkiler aldığımı da paylaşmak istiyorum.


Karaoğlanoğlu Parkı’nda Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu adının kaldırılması ve levha asılmamasını gündeme taşımıştım.


Bu konuda aldığım olumlu tepkiler oldu. Beni arayanların önerilerime destek verdiklerini gördüm. Bunun bir eksiklik ve aynı zamanda da şehidimize saygısızlık olduğunu  vurgulamıştım. Bu konuda bazı kişiler ise farklı görüş  içerisindeydiler. Parktaki levhanın kaldırılması ve şehide saygısızlık olduğunu söylememin yanlış olduğunu da iddia edenler oldu.


Benim için en sevindirici tepki ise, şu anda levhanın yazdırılmakta olduğu ve önümüzdeki günlerde Kıbrıs Şahidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı levhasının yeniden asılacağını öğrendim.


Zorku- yaylası ile Osmaniye kent merkezi arasında gerçekleşen Karaoğlanoğlu koşusu için de olumlu tepkiler aldım. Bir okurum bu etkinliğin yerel yönetimlerin işi olmadığını söylemesiydi.


Bu etkinliği Osmaniye Garnizon Komutanlığının yürüttüğünü, dönemin Valisi ile Garnizon Komutanı arasında yapılan bir görüşme ile Karaoğlanoğlu koşusunun iptal edildiği de öğrenmiş oldum.


Türkiye’de değil, Avrupa’da bile buna benzer bir atletizm yarışması yapılmazken, Osmaniye’nin adının duyurulması noktasında önem taşıyan bu etkinliğin yeniden gündeme getirilmesini ve başlatılmasını öneriyorum. Bu işin de yerel yönetimlerin görevi olduğunu söylemek istiyorum.


Osmaniye’de Zorkun yaylası Çocuk şenlikleri yapılıyor. Bu şenliklerin son gününde de Karaoğlanoğlu koşusu yeniden yapılamaz mı?


Osmaniye Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçıları getiriyor, bu sanatçılara da programlarından dolayı belli ücretler ödeniyor. Ramazan ayı süresince 30 gün boyunca yapılan masrafları yarıya indirerek Zorkun-Osmaniye arası Karaoğlanoğlu koşusu yeniden canlanıp hayata geçirilebilir.


Zorkun Yaylası çocuk şenlikleri de Avrupa’da bir ilk etkinlik olarak yaşanmaktadır. Bu etkinlikle Karağlanoğlu koşusunu birleştirdiğimizde Osmaniye’de  Festival havası yaşanacağını düşündüğümüzde, İl Osmaniye olduğumuzu Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa’ya duyurma olanağını yakalamış olacağımıza inanıyorum.


Osmaniye’de yapılan etkinlikler merkezde kalmayıp, sınırları aşarak yurt geneline duyurulduğu zaman amacına ulaşmış olacaktır. Yapılmış olması için yapmamak, tanıtım amacı ile etkinlik yapmak önemlidir.


Osmaniye yerfıstığı festivalinin son yıllarda Şubat ayı gibi güdük kaldığını görmekteyiz. Hani o ilk üç yılki etkinlikler nerede kaldı?


Zorkun yaylası çocuk şenliklerinin ilk yıllarındaki heyecan güzellikleri nerede kaldı?


Karaoğlanoğlu koşusunun heyecanı, yurdun dört bir yanından gelen atletlerin koşunun bittiği parka geldiklerinde kendilerini havuza atarak serinledikleri heyecan nerede kaldı? Madalyaların takılması, atletlerin heyecanları nerede kaldı? İstenirse yapılabilir diyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar