27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Olmadı Başkan!

Osmaniye belediye Başkanı Kadir Kara’nın vatandaşlar ve kentimiz için yaptığı güzellikleri alkışladığımız gibi, eksik ve aksaklıkları da her zaman gündeme getirmeyi görev bilerek mesleğimizi sürdürüyoruz.


Osmaniye’deki engelli sayısının Türkiye ortalaması ile karşılaştırdığımızda azımsanmayacak engelli sayımızın olduğunu görüyoruz. Her canlının bir engelli adayı olduğunu söyleriz, söylerler ve konuşurlar. Bu gerçekten yola çıkarak, engelliler için bir takım iyileştirmeler ve kolaylıkların yapılmaya başlandığına da tanık oluyoruz.


2011 yılının Ocak ayında Belediye Başkanı Kadir Kara, engelli vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için kart dağıtmıştı. Haberimizde kart dağıtım töreninde Denge gazetesi sahibi rahmetli Ali Abdil ve Belediye Başkanı Kadir Kara’yı yan yana görmüş olmalısınız.


Başkan Kara, o gün engelli vatandaşlarımızı soyadının tersini, yani ak sözler kullanarak sevindiriyordu kart verdiklerini. Kara’dan ak sözleri duymak hepimizi sevindirmişti.


Kentteki kaldırımların engellilere göre düzenlenmesi konusunu defalarca gündeme getirdik, hala da bu soruna çözüm yolları bulunmasını beklerken, geçtiğimiz günlerde engellilerin üzüntülü şikayetlerini almaya başladık.


Kart dağıtımında ak sözler kullanan Kadir Kara, soyadını taşıyan sözcüğü unuttuk sanarken, yeniden engellilerin yüreklerine karalar yükler konuma geliyordu.


Olmadı işte Başkan, yakışmadı bu sana diyordu insanlar. Belediye Meclis kararı ile engellilere verilen kartların ücretsiz olması yerine yüzde 40 indirimli toplu taşıma araçlarından yararlanması yürürlüğe girmişti.


Toplu taşıma araçlarının sürücülerine de sözümüz olamaz. Çünkü, Osmaniye’de polis, belediye görevlileri, engelli vatandaşlar ve bazı gazetecilerle birlikte ücretsiz kart sayısını düşünmek gerekiyor.


Engellilerin sorunlarına yeniden dönmek gerekirse, verilen hakkın yeniden ellerinden alınması karşısında vatandaşlarımız tepkili. Olayla ilgili bilgi almak için Belediyeye giden engelli vatandaşlar, görüştükleri Başkan vekili veya yardımcılarının sözleri karşısında da üzüntülü ayrıldıklarını belirtiyorlar.


Engelli vatandaşlarımıza bilgi veren Başkan vekili veya yardımcılarının kullandıkları sözcükler ve üslup çok önemli.


En çok üzüldüğüm bir tümceyi okurlarımla paylaşmadan geçemeyeceğim. Belediyede engelli kartı ile ilgili yapılan bir görüşmede; “üç yıldır bedava biniyordunuz, yetmez mi?”tümcesini talihsiz bir bilgilendirme olarak görüyorum. Belediyedeki bu kişinin adı da şimdilik bende kalsın diyorum.


Osmaniye Belediyesinden aldığı ücretsiz kart ile Konya’da toplu taşıma araçlarına ücretsiz binen, Müzeleri ücretsiz gezen ve Osmaniye’ye gelmek için şehirlerarası otobüsten indirimli bilet alan yüzde 45 engelli vatandaşımız, elindeki kartın Osmaniye’de iptal edilmesine ve bundan sonra 90 kuruş ödeme yapacak olmasına üzülüyor.


Başkan Kadir Kara, böylesi bir kararı alırken keşke; engelliler için bir kriter koymuş olsaydı, bu kriterlere göre kart dağıtmış olsaydı da bugün iptal etme gibi bir olayı yaşatmasaydı diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar