25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Olayın adını siz koyun…

Osmaniye kent Merkezinde özellikle yaz mevsiminin sıcaklarından bunalan insanların oturup dinlenebileceği sadece ismi bile sökülüp sonradan yazılmayan “Kıbrıs şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu “parkı bulunuyor.


Bu parkımızda çay bahçesi de olmasa, insanlar kuru taşları ve bakımsız çam ağaçlarını izleyerek zaman öldürecekler.


Cumhuriyet Meydanı yapıldı, adına Meydan denilebilirse eğer. Cumhuriyet Meydanı son bir yıldır Meydan olmaktan çıkıp, “Kermes çadırları” ile gözlere hitap eden bir alan haline geldi. Kurulan büyük bir çadır yerinden sökülmeyerek, bir kermesin günü bittiğinde, ikincisi açılıyor. Kermes açma meydanı haline dönüştü.


Rahime Hatun Meydanı yapıldı,açılışı yapıldı. Henüz gölge olabilecek ağaçlar olmasa da çiçekler insanın içini açmaya yetiyor.


Pazar günü sabah saatlerinde Rahime Hatun Meydanı’ndan geçiyorum. Güzelim çiçeklerin kökünden söküldüğünü ayaklar altında serpişmiş halde gördüğümde bunu yapanların büyük ise insanlıklarından, çocuk yaşta ise ailelerinin yetiştirme tarzından utanç duydum.


Osmaniye Merkez Rahime Hatun Meydanı’ndaki çiçekleri kökünden sökerek, gelişi güzel yerlere atanlar neyin peşinde!?


Osmaniye’nin kurtuluş Savaşında şehit düşen Rahime Hatun’un anısına yaptırılan Meydan ve park alanındaki çiçekleri kökünden söküp yerlere atanlar ne yapmaya çalışıyorlardı?
Yerlere atılmış çiçeklerin fotoğrafını çekmek istediğim sırada, 5 yaşındaki oğlum Onur en az benim kadar tepkiliydi. “Bu kadar şerefsizlik olmaz ki baba! Bunu yapanlar insan olamaz, çiçekleri kırıp yerlere atmışlar! Bu olayı Belediye Başkanı Kadir Kara’ya şikayet edeceğim.



Parkımızdaki çiçekleri sökenleri hapse atsınlar! Baba, Çiçeklerden ne istemiş bu çocuklar!? Ne için parkımızdaki çiçekleri sökmüşler, ne için yerlere atmışlar? Ayıp ya, çok ayıp! Bunlar insan olamaz baba, bunlar cani baba, cani!..”
5 yaşındaki bir çocuk bile sökülen çiçeklerin yerlere atılmasına tepki gösterirken, bunları sökenler de insandı sanırım.


5 yaşındaki bir çocuk bile yeşilin katledilmesine, çiçeklerin sökülmesine karşı gelirken, sizlerin neler yaptığınızı merak ediyorum.


Rahime Hatun Parkı’nda yaşanan bu olaylardan üzüntü duymamız gerekiyor. Belediye olarak; görevli kişilerin olması, insanlar olarak ise böylesi hareketleri yapacak çocuklarımızı dizginlememiz önem taşıyor.


Bu meydan ve park Osmaniye’nin ve bizlerin! Belediye Başkanı Kadir Kara’ya tepkilerinizi  halkın kullanım alanı olan parklara zarar vermekle gösteriyorsanız, teröristerle aynı eylemi yaptığınızı bilmelisiniz. Siz yapmamış olabilirsiniz, ama çocuklarınız yapmışsa bile bu olayı yapanları şiddetle kınıyonuz! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar