27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Olay ‘Skaldal’ mı!?

Osmaniye’de eğitim ve öğretim alanında Pazar günü  ilginç gelişmeler yaşandı.

Akşam saatlerinde bir haber bir anda tüm öğrenci, öğretmen velilere ulaştırılmasının ardından gece geç saatlerde haberin aslı birden değiştirildi.

Sosyal paylaşım sitelerine ve cep telefonlarında duyurulan habere göre, Osmaniye Valiliği tarafından ‘grip salgını’ nedeni ile 11 Ocak Pazartesi günü özel okullar dahil tüm okullarda bir günlük tatil edilmesi olayı duyuruluyordu.

Ajanslar haberleri merkezlerine geçmiş, haber bir anda duyurulmuştu. Olayın duyulduğu saatlerde “Çalışan Gazeteciler Günü” programındaydık. Salonda bulunan arkadaşlarım da o anda öğreniyorlardı.

Haberi önce merkezine geçen Anadolu ajansı olmuştu. Ardından diğer ajans muhabirleri de merkezlerine haberi ulaştırdılar.

Gecenin ilerleyen saatlerinde haberin şekli bir anda değişiverdi. Pazartesi günü okulların tatil olacağı söylentisinin yerini, ‘tatil olmadığı’ yönündeki yeni mesajlar gelmeye başlandı.

Osmaniye İl milli Eğitim müdürlüğü resmi internet sitesinde okulların tatil edilmediği yönünde bir açıklama yapıldı.

sabah saatlerinde gazeteciler olayın aslını öğrenmeye çalışıyorlardı. Bu arada sabah saatlerinde ikinci mesajı duymayan öğretmen ve öğrenciler okullarına gitmemişlerdi.

İlk haber daha fazla etki yapmış gibiydi. Bu arada bazı öğrenciler ve öğretmenler okullarına gelirken, bazıları da gelmemişlerdi.

Okula gelmeyen öğrenciler ve öğretmenler dün ‘yok’ yazılmışlar mıydı veya bu konuda Milli Eğitim müdürlüğü ne gibi bir yöntem izleyecekti bu merak konusu haline geliyordu.

Bu arada, olayla ilgili ayrıntılı ve mantıklı yanıt aranırken, gerçeklere bir türlü ulaşabilmek olası olmuyordu.

Bir şeyler olmuştu ama, olayın aslı neydi? Sosyal paylaşım sitelerinde bazı öğrencilerin yorumları ise dikkat çekici şekilde olduğu yönünde tepkiler geliyordu.

Osmaniye’de okulların bir gün tatil edilmesi ile ilgili Valilik makamı ile İl milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekten bir kararı var mıydı? Var ise eğer, alınan bu kadarın ardından yapılan duyurunun ardından ne olmuştu da yeniden bu kararla ilgili ‘iptal  konusunda ikinci bir duyuru yapılıyordu?

Eğer Osmaniye Valiliği ve ilgili kurumlar böyle bir kararı akşamdan almışlar ise, gece yarısından sonra kim ve hangi amaçla iptal etmişti?

Osmaniye’de eğitim ve öğretim alanında gerçekleşen böylesine bir olayın altında farklı olaylar mı yatıyordu?

Sosyal paylaşım siteleri, cep telefon mesajları ve benzeri şekilde duyurulan ‘eğitiminle ilgili’ tatil olayının altında neler yatıyordu?

Birileri sorumlu ve suçlu mu gösterilmek isteniyor veya farklı yöntemlerle Osmaniye’de gündem mi değiştirilmek isteniyordu?

Bu konuyu Osmaniye’deki tüm öğrenci, öğretmen ve veliler sağlıklı bir açıklama yapılacak öğrenmek istiyor.

Acaba diyoruz; bu olayı da ‘paralel yapı’ yaptı diye şimdi esprili şekilde yorumlar yapılmaya başlandı?

Allah aşkına bu olayın aslı nedir, sağlıklı bir açıklamayı
birileri yapsın da herkes rahatlasın! Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar