29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullarımızda neler oluyor?

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgilerine sunmak istediğim bazı olayları okurlarımla da paylaşmak istiyorum.


Bu köşemde paylaşacağım olayları, kamuoyunun da bilgisine sunuyorum ki, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile Müdür yardımcıları ivedi olarak olayların üzerine gitmeleri kolay olsun diye düşünüyorum.


Devlet tarafından ilkokul öğrencilerine ücretsiz verilen kitaplardan sözetmek istiyorum. Bu kitaplar öğrencilere dağıtılırken, velilerin kitap alma sorunu ortadan kalkmış oluyor diye tanımlanıyor. Oysa olayın özünün hiç te öyle olmadığını yaşarken görebiliyoruz.


İlkokul öğrencilerine dağıtılan kitapların yerine velilerden başka dergi ve benzeri yayın paraları istendiğini öğreniyoruz. Öğretmenler kendi istedikleri yayınları seçerek ücretlerini de velilerden isteyip okullarda öğrencilere bazı dergilerden ders vermelerinden veliler sıkıntı yaşıyorlar.


Öğrencilere devlet tarafından verilen kitaplar yerine öğretmenlerin aldıkları dergilerden ders görülmesinin yanında, velilerin aldıkları dergiler kabul edilmediği, öğretmenin istediği yayınların öğrencilere okutulduğu olaylarını duyuyoruz.
Öğrencilerin bilgilerini geliştirmeleri için değişik dergiler istenebilir, ancak 80-100 lira karşılığında bir öğrenciden dergi seti parası istenmesi veliler tarafından tepki görüyor.


Okullarımızda bulunla da kalınmayıp, değişik amaçlarla öğrencilerden para istendiği olaylarını duyuyoruz. Okullarımızın Aile Birliği bütçeleri nerelere harcanıyor? Kayıt sırasında alınan paralar nerelere harcanıyor bunları merak ediyoruz?
Bir başka olay ise Anasınıflarından geldi bana. İlkokul öncesi Anasınıfı öğrencileri için yıllık verilen ücretin dışında, ay içerisinde bir gün öğrenci velisinin çocuklara hazırlayacağı yemek listelerinden şikayetler geliyor.


Öğretmenlerin verdikleri yemek listesinde 5 çeşit yiyecek bulunması, 5 yaşındaki bir çocuğun bunları tüketip tüketemeyeceği düşündürüyor velileri. Öyle istekler velilere sunuluyor ki, öğretmenlerin bile bu tür yiyecekleri yılda belki bir kez yiyebildiğini düşünmeye başlıyoruz.


Yine Ana sınıfı öğrencileri için istenen malzemelerde öğretmenlerin marka belirtmeleri, istedikleri marka ürünleri almayan velilere geri göndermelerinin ne anlama geldiğini de merak ediyoruz.


Geçtiğimiz günlerde bir anasınıfı öğrencisinin velisine, okulun temizliği önerilmiş. Veli, çocuğunun yemeğini getirdiği gün akşam da sınıfın temizliğine yardımcı olacağı bildiriliyor. Bu okulun temizlik çalışanı yok mu da veliye böyle bir öneri sunuluyor bunu da merak ediyorum.


Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan bir okulun ana sınıfında ikinci öğretmen ablanın çıkışının verileceği okul yönetimi tarafından  bildiriliyor. Bu nedenle de öğrenci velisinden sınıfın temizliğine yardımcı olunması isteniyor.


İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç’ın okullarda böylesi olaylardan haberinin olup olmadığını merak ediyoruz. eğer Milli Eğitim Müdürü kılıç’ın böylesi durumlardan haberi var ise, bilgisi dahilinde mi olup olmadığını da kamuoyu adına soruyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar