20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullarda misafir öğrenciler perişan

Yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilemeyen okulların bakım ve onarımları, öğrenciler kadar velileri de perişan ediyor.

Öğrenci velilerinden bana gelen şikayetleri gündeme  taşımak istiyorum.

Yazacaklarımı başta Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’ın bildiğini düşünüyorum.

Velilerin sızlanmalarına gelince. Osmaniye Merkez’deki Atatürk Ortaokulu yıkılarak yeniden yapılmasına karar verildi.

Ancak üç yıldır sadece toprak zemine dökülen betondan öteye gidilemedi. Bu okulun öğrencileri ise Ruhi Özden Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Şehit Mücahit Soydemir  İmam Hatip Ortaokulu’na paylaştırıldı.

Atatürk Ortaokulu öğrencileri bu okullarda sabahları eğitim ve öğretim görüyorlar.

Söz konusu okullarda misafir öğrenci olarak eğitim ve öğretim gören Atatürk Ortaokulu öğrencileri saat:06.50’de derse giriyorlar.

Sabahın alaca karanlığında evlerinden okula gelen bu öğrencilerin bazı velileri, sokaklardaki başı boş köpeklerden şikayetçi olduklarını söylediler.

Öğrencilerin sıkıntısı sadece sabahın alaca karanlığında derse girmiş olmaları değil, servis bulamamış olmaları da sorun olarak ortaya çıkıyor.

Öğrencilerin bu okullara gidiş-dönüşleri için güzergahlarında  servis çalışmadığı için sorun yaşanıyor.

Bu olayla ilgili öğrenci servis şoförlerinin de kendilerine göre bahanelerini öğreniyoruz.

Sabahçı öğrencilerin okula getirilmesinin ardından ikinci servise çıkabilmek için zamanlarının kalmadığı, öğle servisleri ile de sıkıntılar yaşadıklarını öğreniyoruz.

Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin üç yıldır başka okullara paylaştırılarak böylesine perişan şekilde eğitim ve öğretim görmeleri olayı ile ilgili aldığımız bilgilere göre, okul inşaatının bitirilmemiş olmasının birinci nedeninin Müteahhit değişikliği olarak ileri sürülüyor.

Müteahhit ile yapılan anlaşmanın süresi bulunduğuna göre, zamanında işini bitiremeyen Müteahhit’in  ihalesinin iptal edilip edilmeyeceği olaylarının yaşanıp yaşanmadığını merak ediyoruz.

Ayrıca Müteahhit suçlanırken, acaba diyoruz; Müteahhit parasını mı alamıyor, ödenek durumu ne alemde diye akla geliyor!

Sorunlar nerede, kimlerde veya nasıl olursa olsun Atatürk Ortaokulu inşaatının atıl durumdaki hali devam ediyor ve çalışma göremiyoruz.

Üç yıllık süre içerisinde binanın tamamlanması, yani yeni bir okul yapılması zor bir olay olmasa gerek!

Öğrenciler başka okulların sınıflarında “emanet-misafir” olarak eğitim ve öğretim görürken, sabahın  alaca karanlığında velileri tarafından okula götürülmeleri ve sokaklarda başı boş köpeklerin tehlikelerini de buna eklediğimizde, bu sorunun bir an önce çözümlenmesi isteniyor.

Anlaşılan o ki, Atatürk Ortaokulu inşaatına yarın bile başlansa bu yılki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilemeyecektir.

Bu örnek Osmaniye’de sadece bir okulumuzda yaşanan sıkıntılar, başka okullarda buna benzer sıkıntıların olduğunu da duyduğumuzda, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı evlerine yakın okullar varken, okulsuz bırakmayın diyorum!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar