26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5445
EURO34.9532
ALTIN2456.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullar açılırken

Okullarda Pazartesi günü ders zili çalacak. Yeni eğitim ve öğretim yılının hazırlıkları Valilikler ile Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tamamlandı.

Öğrenciler ve velileri heyecan sararken, en çok konuşulan konulardan birinin de, sabahleyin çalacak olan ders zili saatlerinin kaç olacağı yönünde oluyor.

İl Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni eğitim-öğretim yılında okul saatleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Yılmaz, okul saatleri ile ilgili yetkili Valilere verdi. Bu konudaki kararı Valiler kendi illerinde duruma göre saat belirleyecekler.

Öğrencilerin gün ağarmadan, sabah ezanı ile birlikte okullara gitmeleri konusundaki velilerin sızlanmalarına çözüm olarak yetkili Valilere bırakırken, bu konuda ayrıca Valilere de genelge gönderildi.

Bakan Yılmaz açıklamasında; öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmamaları önerisinde bulunurken, ayrıca “Kış saati” uygulamasının da olmayacağını vurguluyordu.

İllerde Valilere verilen bu yetki ile birlikte, her ilin kendi iklim ve coğrafi koşulları göz önüne alınarak ilk derslerin başlama saatleri gün ışığından daha fazla yararlanılmasına özen gösterilerek ayarlanacak.

Öğrenci servisleri için de dikkat çekildi. Gün aydınlanmadan servislerin yola çıkmamalarına izin verilmemesine özen gösterilmesi de anımsatılıyor.

Osmaniye’deki sabah saatlerindeki ilk derse girecek olan öğrenciler için geçtiğimiz yıla baktığımızda, öğrenci servisi geldiğinde sabah ezanı okunuyordu. Çocuklar ailesi ile vedalaşırken “iyi geceler” esprisi yaparak servise biniyorlardı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın gün ağarmasını beklemek olarak değerlendirdiği koşullara baktığımızda, ilk ders saatinin 07.10 yerine ileri bir saate alınıp alınmayacağı olayını da Valilere bıraktığı anlaşılıyor.

Okul yöneticileri yönünden olaylara baktığımızda, diyelim ki saat:07.30’da ilk derse girilmesi ile öğrenciler 06.30 yerine 06.45’te evlerinden servislere binmiş olabilecekleri anlaşılıyor.

Bir diğer olay ise öğrencilerin ders saatlerinde ortaya çıkıyor, Okul yöneticileri bu konuda ders arasındaki teneffüslerin dakikalarından kısmak zorunda kalacakları yönünde.

Pazartesi günü okullarda ilk ders zili çalacak, öğrenci servisleri taşıma yapacakları öğrencilerin velilerini yarın bilgilendirerek, saat kaçta evlerinden alınıp, geri bırakılacağı yönünde bilgilendirme yapacaklar.

Bu olayla ilgili Valilik makamına Bakanlığın vermiş olduğu yetki kapsamında hareket edilecek.

Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken, tüm okullarımızda huzur ve güven içerisinde çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin derslerinde başarılı olmalarını ümit ediyoruz.

Beklentimiz o ki, tüm öğrencilerimin geleceğe yönelik derslerinde başarılar sağlamaları, eğitimcilerimiz de yaşam koşullarının düzenli olabilmesi dileklerimizle, sağlıklı eğitim ve öğretim verebilmeleridir. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar