23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5695
EURO34.6997
ALTIN2411.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okü’de Basın…

Osmaniye’nin de bir Üniversitesi olsun diye uğraş verdik, sonuçta da Korkut Ata Üniversitesi kuruldu. Sevinmiştik, desteklemiştik.

Medya Gazetesi olarak Üniversite kurulması için imza kampanyası düzenleyerek günlerce kamuoyu oluşturmuştuk.

Osmaniye ili adına gelişmelerde katkısı olacak, sosyal yaşama, ekonomik ve kültürel yaşama katkıları olacak diye düşünüyorduk.

Hala da umutlarımızı yitirmiş değiliz. OKÜ’nün kente verdiği katkıların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Hele basın konusunda ise bir Üniversite’nin teknolojik olarak gerçekleştirmesi gerekenleri bir Lise düzeyinde gibi yaşatması veya yaşamasına üzülüyorum.

OKÜ’nün resmi internet sitesine bir bakalım. Fotoğraflar ve haber metinleri bir Üniversite’nin sitesine yakışmıyor. Amatörce yapılmış bazı kurumların sitelerindeki fotoğraflar bile OKÜ’nün sitesinden daha net şekilde sayfalara yerleştirilmiş olarak görüyoruz.

OKÜ’de Basın Biriminin nasıl çalıştığı ise ayrı bir görüş olarak düşüncelerimize yansıyor. OKÜ Basın birimi sadece özel günlerde Rektörün açıklamalarını

e-posta ile gönderme görevini mi yürütüyor? Yapılacak olan toplantılar veya Rektörlüğün mesajlarını göndermekle Basın Birimi çalışmış sayılabilir mi?

Bazı etkinliklerin yapıldığını OKÜ’nün resmi internet sitesinden öğreniyoruz. Güzel etkinliklerin olduğunu da görebiliyoruz. Basın Biriminde kaç kişi çalışıyor, buradaki görevliler kamuoyu ile etkinliklerini paylaşmak için ne gibi çalışmalar yaptıklarını da merak ediyoruz.

Şunu da belirtelim ki, basın Birimi bazı gazetecilere özel haber servisleri ve fotoğraflarını gönderdiklerini duyuyoruz. Böyle bir taraflılık oluyorsa bunun yanlış bir davranış olduğunu bildirmek isteriz.

OKÜ’deki Basın birimi kamuoyu ile etkinliklerin paylaşılması noktasında içine kapanık bir anlayış yerine, kentteki yerel basın ve ulusal basın temsilcileriyle daha sıkı ilişkiler içerisinde olmasını bekliyoruz. Biz basın çalışanları olarak kentimizdeki Üniversite’nin etkinliklerini kamuoyu ile paylaşmaya her zaman açığız. Ancak OKÜ Basın Birimi’nin davranışlarını anlamakta zorlanıyoruz.

OKÜ Basın Biriminde çalışanların basınla ilişkileri ve bu meslekle ilgili akademik ve pratik bilgilerinin ne derece olduğunu da merak ediyoruz. Basınla uğraşmak demek, kamuoyunu haberleriyle haberdar etmektir.
Osmaniye’deki Üniversite’mizin kamuoyunu haberleriyle bilgilendirmek yerine masa başına oturup, küçük fotoğraflarla resmi internet sitesine birkaç haber atmakla ve özel günlerde Rektörlüğün açıklamalarını e-posta ile göndermekle yeterli olmamalıdır.

Üniversite bulunduğu kentin insanları, basını ve sivil toplum kuruluşları ile sıcak ilişkiler kuramadığı zaman, ne kendi kurumuna, ne de bulunduğu kente gerektiği yararı sağlayamaz.

Üniversite’deki bu eksik, aksak ve hataların kısa sürede düzelmesini Osmaniye’miz adına bekliyoruz. OKÜ Basın Birimi kamuoyundan kopuk, basın mensupları arasında da taraf olmadan çalışmalıdır. Bunu Osmaniye’miz açısından bekliyoruz. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar