28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Oku-maz’san; O-kurlar!

Okula gitmeyen çocuğunuza söylediğiniz; “Okumazsan seni sanayide çırak olarak işe veririm!” tümcesini  hiçbir zaman kabullenemedim!

İnancımız gereği “Okumanın” öneminin ön koşul olduğunu din adamlarının ağızlarından duyarız, aynı zamanda kutsal kitabımızda da öncelikli olarak vurgulanmıştır.

İktidarlardaki Milli Eğitim Bakanı konuşurken eğitime önem verdiklerini vurgulayarak, çocukların okutulmasını önerir. Okullarımızda kitaplar “ücretsiz” olarak öğrencilere verilmeye başlandı. Öğretim yetersizliği nedeniyle öğretmenler, haklı olarak ‘kaynak kitap’ aldırmayı öneriyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığımız Ak Parti iktidarları döneminde sanırım 6 değişik Milli Eğitim Bakanı ve 5 değişik Milli Eğitim müfredat değişiklikleri ile yaklaşık 16 yıldır eğitim-öğretimi “düzenlemeye çalışıyor”

Okulların isimlerini “Anadolu liseleri” ile başlattılar, İmam Hatip okullarının sayılarını artırdılar. Değişik sınavlar açarak öğrencilerin öğretimleri ile ilgili psikolojileri ile oynadılar, şimdi de bu sınavlardan vaz geçme kararı alındığını öğreniyoruz.

Dershaneler kapatıldı, özel okullar kapatıldı. Ardından yeni modeller çıkmadı mı? Dershanelerin adına “Eğitim kurumu ve benzeri isimler” verilerek yenileri açılırken, özel okullara öğrenci başına binlerce lira destek çıkılmıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulları vereceği “öğrenci başına yardım” parasını  devlet okullarındaki öğretmenlerin maaşlarına eklemiş olsa daha verimli bir eğitim-öğretim yılı yaşanmaz mı?

Konuyu değiştirmek istiyorum. “Kutlu Doğum Haftası” kutlamalarının  ülkemizde başladığı yıllarını anımsayabilir misiniz? Bir başka anlatımla; “H.z. Muhammet’in doğduğu hafta” olarak kabul edilip her yıl çeşitli programlarla kutlanan etkinlikten sözediyorum. 

Araştırın, öğrenin, bilin ve bulun bakalım! “kutlu doğum haftası” adı ile başlatılan etkinlikler; her yıl  Nisan ayının 23 ve sonrasında başlamak üzere kutlanmaya başlanır, bu etkinlikle özellikle de o dönemin “Fetöcü” STK’ları ön saflara geçerek; ilin Valisi, Müftüsü, Belediye Başkanı ve diğer Kamu kurumlarının temsilcileri ile birlikte binlerce kırmızı gül dağıtımı gerçekleşen  etkinlikler yapılırdı. 

Halkımız ve çarşı esnafımız alışmıştı heryıl aynı günlerdeki “kutlu doğum haftası” etkinliğine. Ancak benim kafamdaki soru işaretleri oluyordu. “Her yıl aynı tarihe gelmemesi gerektiğini” düşünüyordum. 

15 Temmuz’daki “faşist darbe girişimi” sonrasındaki yıl olan 2016 yılının Nisan ayında kentimizde eski yıllardaki gibi “şaşalı bir Kutlu doğum haftası” kutlama etkinliği yaşanmadı.  Benim yazdığımda karşı çıkanlar, yıllar sonrasında yazdıklarımı kanıtlamasalar bile beni haklı çıkarmış oluyorlardı.

KUTLU DOĞUM HAFTASI DEĞİŞTİ!
Diyanet, Kutlu Doğum haftası’nın tarihini değiştirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; H.z. Muhammet’in doğduğu hafta olan Kutlu doğum’ bundan sonra Mevlid Kandili ile aynı hafta idrak edileceğini söyledi. Buna göre, Kutlu doğum; bu yıl Kasım ayının son haftasında  kutlanacak.

Kutlu Doğum Haftası; Nisan ayının üçüncü haftası sonrasında yıllardır kutlanırken, şimdi ne oldu da Kasım ayının son haftasına alındı bunu merak ediyorum? Arada 7 aylık bir süre neyin nesidir?

Karar verilsin; H.z. Muhammet Nisan’da mı Kasım da mı doğdu!?

“Susmak onaylamaktır!” Dik durun, boynunuz eğilmesin!..

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar