23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6042
EURO34.7821
ALTIN2413.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Öğrenci Servis ücretleri…

Osmaniye ilinde yeni eğitim ve öğretim döneminde Öğrenci Servis ücretlerinin nasıl belirlendiği konusunda kamuoyuna bir açıklama yapılmadı.

Osmaniye’de 2016-2017 yılı eğitim ve öğretim yılında, 125 bin öğrenci, 7500 öğretmen, 5 bin derslikte başlandığını Milli Eğitim İl Müdürü Ramazan Çelik’in konuşmalarından öğreniyoruz.

Yeni eğitim-öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerimize başarılar getirmesini bekliyoruz.

Şimdi Öğrenci Servisleri olayına gelelim! Öğrencilerin servis taşıma ücretlerinin nasıl belirlendiğini merak ediyoruz?

Osmaniye’de yasal olarak çalışan kaç öğrenci Servisi firması var? Bu öğrenci servislerinin şoförleri kentin cadde veya sokakları iyi tanıyan kişilerden mi oluşuyor?

Kent içerisinde 90-100 ve 110 Tl olarak değişik ücret alınan öğrenci taşıma ücretlerinin gerekçelerini kamuoyuna açıklayacak bir kurum arıyoruz! (Gazetemin köşe yazısında yazdığım halde yanıt alamadım)
Osmaniye’de  Öğrenci Servisleri’nin şoförlerine eğitim verilmesi, öğrencilerin evlerinden alınıp evlerine bırakılması konusunda bilgi sahibi olup olmadıkları, öğrencilerin evden alınıp, geri bırakılması olayında yaşanan olaylarla ilgili takip edilmesi gereken bir kurumun olup olmadığını merak ediyoruz!

Osmaniye Esnaf Odaları Birliği ve ilgili hangi kurum ise Öğrenci servisleri konusunda aylık taşıma ücretlerinin nasıl belirlendiğini ve bunun kamu oyu ile neden paylaşılmadığını soruyoruz!

Başka illere baktığımızda, kilometre üzerinden taşıma ücreti belirlenirken, Osmaniye’de Öğrenci taşıma ücretlerini belirleyenlerin neye göre taşıma ücreti belirlediklerini halkımız adına öğrenmek istiyoruz!
Osmaniye kent merkezinde okuluna 500 metre uzaklıktaki öğrenciden 100 Tl aylık taşıma ücreti alan bir Öğrenci Servisi ile, okuluna 1500 metre uzaklıktaki öğrenciye 90 Tl alan bir başka öğrenci servisinin aldığı ücret velilerin tepkilerine neden oluyor!

Okul yönetimleri tarafından öğrenci servisleri ile ilgili okula katkı amacı ile bir görüşme veya anlaşma yapılmışsa bunun da velilere bildirilmesi gerektiğini yönünde tepkiler alıyoruz.

Öğrenci servislerinin velilere gönderdiği ücret ödeme kartına bakıyoruz. Okullar 19 Eylül 2016 günü eğitim-öğretime başladı. Servislerin ücret isteme tarihi ise 15 Eylül-15 Ekim olarak yazılmış. 15 Eylül günü Kurban Bayramının 4. gününe geliyor. Kurban Bayramı’nın son günü öğrenci servisleri nereye taşıma yaptılar?

Eğer her ayın 15’inde veliden ücret isteniyorsa, 19 eylül-15 Ekim tarihi yazılır, diğer tarihlerde her ayın 15’i olarak yazılabilirdi.  Servis ücretlerinin 5 gün öncesinden başlatılmasındaki olay, baskı hatası mı, yoksa velileri ne yerine koymak olduğunun da açıklanması gerekir.

Öğrencilerin 15 günlük yarıyıl tatilinde de aylık ücret alınması olayı, okulların sosyal faaliyetleri gerekçe gösteriliyor. Veliler 15 gün okula gitmeyen öğrencileri için 50 Tl ödeme yapması olayında yetkililer, servislerin başka işlerde çalışıp çalışmadıklarını da göz önüne alıyorlar mı?

“Okulların sosyal faaliyetlerine servis yapılması”ndaki olaya gelince, tüm okullar 15 tatilde sosyal faaliyet mi yapıyor?

Bu konuda yetkililerin velileri bilgilendirmelerini istiyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar