29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

ODH'de, Sağlık Hizmet Kalite Standartları Denetimi

Neyi bekliyoruz? Yeni gelecek yılı, 2014’ü bekliyoruz. Beklediğimiz sadece yeni bir yıl mı, sadece 2014’ yılı mı?


Yeni yıl ile birlikte yeni bir süreç mi başlayacak? Yeni yıl neleri getirip, neleri götürecek?


Bekliyoruz, yeni bir yılı beklemekteyiz. 2014 yılının mart alının sonunda yerel seçimler yapılacak, o günü bekliyoruz.


30 mart 2014 günü Osmaniye’de  köylerin hizmetlerine yön verecek, kararlar alacak İl Genel Meclisi’nin yeni üyeleri belli olacak, onu bekliyoruz.


Yine aynı gün Osmaniye merkez ve ilçelerimizde Belediye başkanlıkları seçimleri yapılacak, hangi partinin adayının kazanacağını merak edip bekliyoruz.


Bekliyoruz, aynı tarihte Belediye Meclis üyelerinin seçimleri yapılacak. Belediye sınırları içerisindeki hizmetlerin yapılabilmesi ve Belediyelerin çalışabilmesi için görev yapacak olan Meclis üyeleri belirlenecek, onu bekliyoruz.


Bekliyoruz, Köy ve Mahalle Muhtarlıkları ile azalarının seçimleri yapılacak. Hangi muhtar yeniden seçilecek, koltuğunu koruyacak, hangi muhtar seçimi kaybedecek, hangi muhtar adayı seçimi kazanacak onu bekliyoruz.


Yeni yıl, yani 2014 yılı seçimleri çağrıştırmaya başlıyor bizlere. Ocak ayının ilk günlerinde önce yeni yılın Milli Piyango talihlisinin kim olacağını merak edeceğiz, biletlerine piyango biletinden büyük rakamda para çıkanları konuşacağız. Biletlerine büyük ikramiye çıkan kişiler tanıdığımız değilse, kendimizi o kadar meraksatmayacağız.


Ocak ayını Milli Piyango biletine çıkan ikramiye sahipleri ile geçireceğiz. Ardından gelen Şubat ve Mart ayları ile yerel seçimlerin sonuçlarını merak etmekle geçecek.


En fazla da Mart ayı insanların meraklı günler yaşamasına neden olacak. Hani derler ya, “Mart ayı dert ayı” diye. Bu tümce Mart ayının soğuk geçmesi ve yakacak sorunu nedeniyle söylenmiş olması gerek.


Önümüzdeki Mart ayının merak ayı, stres ayı olacağını düşünüyorum. Belediye başkan Adaylarından başlamak üzere, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi adayları, Muhtar ve Aza adayları için stres ve heyecanlı bir ay olacak.
Mart ayı için önemli halk deyimlerinden biri de; “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır”şeklinde olduğunu aklımıza getirelim.


Mart ayının kapıdan baktırmasının en güzel örneğini 2014 yılının Mart ayında yaşayacağız. Mart ayı içerisinde her an, her saat bir geleniniz olabilir. Bir akşam üstü, veya gece yarısı kapınızı çalanları kapıda karşılarsınız, onlar yönetime aday oldukları için sizden oy isteyeceklerdir. Mart ayında kapınızı çalanlara kapıdan bakma olayınız sık olacaktır.


Mart ayının kapıdan baktırması böyle yaşanırken, kazma-kürek yaktırması ise farklı olacaktır. Özellikle bir yerlere aday olanlar için yapacakları harcamalar nedeniyle borçlanacaklar, elde, avuçta ne varsa seçim çalışmaları için borçlanacaklarından, “kazma-kürek” yaktırmayabilir ama, ev- araba sattırabileceğini düşünebiliriz.


Mart ayının soğuk günlerinde yaşanacak olan sıcak gelişmeler, sıcak ilişkiler ve güzel bir yaşam dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar