24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5549
EURO34.863
ALTIN2428.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Nisan Ayı

Nisan Ayı süresince etkinliklerin yoğunluğu dikkatleri çekiyor.


Baharın muştucusu olması nedeniyle, bir de bu ay içerisinde önemli gün ve haftaların olması önem taşıyor.


Nisan ayı içerisinde “Polis Haftası”nı kutlarken, yine ardından “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerini yaşıyoruz.


Nisan ayının 15’inde başlayan “Turizm Haftası” etkinliklerinin bitiminden sonra “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri gerçekleşiyor.


Osmaniye’mi adına aralıksız olarak 16 yıldır düzenlemekte olduğumuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Yerel etkinlikler” programları içerinde yer almasını sağladığımız “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” ödül töreni yine Nisan ayının son Haftası’nda gerçekleşiyor.


Nisan ayının dolu dolu etkinliklerle geçtiğine tanık oluyoruz. Osmaniye’nin tanıtımı adına Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği organizasyonu ile düzenlemekte olduğumuz “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nın 17.’ncisinin ödül dağıtım töreni 25 Nisan 2014 Cuma günü saat:17.30’da Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerinde gerçekleşecek.


Bu yılki yarışmaya Osmaniye ili dışında 30 değişik ilimizden, bir de Azarbeycan’dan katılımlar gerçekleşti.


Yarından itibaren seçici kurul değerlendirilmesine sunulacak olan şiirlerin ve katılımcıların da sayılarını önümüzdeki günlerde okurlarımızla paylaşacağız.


Türkiye’nin 30 ayrı il merkezi, ilçe, belde veya köylerindeki yarışmaya katılımcılar 25 Nisan Cuma günü Osmaniye ilindeki yarışmanın neticesine odaklanmış olacaklar.


O gün şiir severler, katılımcılar ve yakınları Osmaniye’de yaşanan şiir tadındaki etkinliği konuşacak.Geleneksel hale gelen bu yarışmaya katılan; İzmir’den Trabzon’a, Yalova’dan Siirt’e, Balıkesir’den Diyarbakır’a, İstanbul’dan Van ilimize kadar şiirlerinin derecelerini merak eden insanları Osmaniye ilinde sonuçlanacak olan “Ekmek Ödüllü Şiir yarışması”na odaklamanın güzelliği ile hazırlıklarımızı yürütüyoruz.


Turizm Haftası etkinlikleri bugün başlıyor ve çeşitli programlarla devam edip sona erecek. Biz de Osmaniye’nin tarihine bir ışık tutmak, tanıtmak ve turizmine katkı da bulunmak amacı ile böylesine bir etkinliği başlattık.


16 yılı gerilerde bırakarak, tarihinden aksatma yapmadan yürüttüğümüz bu yarışma için aldığımız güzel değerlendirme ve yorumlar bize bir sonraki yıl için cesaret veriyor.


Bugünkü Turizm haftası etkinliklerinde de dolu dolu programların olduğunu gördüm. Ayrıca Cumartesi günü yapılacak olan gezinin güzergahını gördüğümde, Osmaniye’nin böylesine güzelliklerinin sadece Turizm Haftası’nda değil diğer günlerde de gezilip görülebilmesinin sağlanması için yerel yönetimlerin bir takım çalışmalar yapmalarını bekliyoruz.


Pazar günü Karaçay Şelalesi’ne yapılacak olan doğa yürüyüşünde insanlar yürüyüş yolu boyunca görecekleri doğanın güzelliklerine hayran olacaklardır. Yine Şelale yolunun düzenlenmesi, belli noktalara işaretler konularak ilk kez gitmek isteyenlerin de kolayca bulmalarının sağlanması konusu yine yerel yönetimlere düşen bir görev olarak anımsatmakta yarar görüyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar