27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Neyin kavgasını yapıyoruz!?

Bir kaç arkadaş lokantaya giderken; “herkesin kendi parasını ödemesi” önerildiğinde, cebinde yemek parası olmayanlar “aç değilim! diyerek arkadaşları arasından ayrılmak istediğini söylermiş.

Eve geldiğinde eşinin istediğini alamayan erkek; “valla hanım, bugün öylesine yoğundum ki, kafamın içi karma karışıktı. İşyerinden çıkışta da beni Ali bey otomobili ile getirince, istediğini unut muşum!” diye yanıtlar.

Oysa parası olmadığı için eşinin istediğini alamadığını söyleyip te üzülmesini istemeyen erkek tiplemesidir bu kişi.

Belediye Meclisi toplantısında çoğunluğu sağlayarak, istediği öneriyi kabul ettiremeyeceğini sezinleyen Belediye Başkanı; ülkenin tarihi ve turistik yerlerine, hatta yurt dışına gezi turu düzenleneceğini, Meclis üyelerinin çok çalıştıklarını ve stres atmaya ihtiyaçları olduğunu belirterek yürekleri okşamaya çalışır. Bunu başaran Belediye Başkanı Meclis üyelerini geziye götürmesinin ardından toplantıda sunacağı öneriyi de büyük bir olasılıkla kabul ettirdiği olmuştur.

Bazı Belediye başkanlarının son günlerdeki yurt dışı gezileri ve bu gezilerin sonunda geri dönmeyenlerden söz ettiğimi  sanıyor olabilirsiniz. Elbette bu olayın da ciddiyeti önemlidir. Geziye gidenler, her inişlerinin ardından araçlarına bindiklerinde koltuklardaki eksik kişiler aranır ve sorulur. Eksik kişi varsa araç hareket etmez.

Yerel yönetimlerin böylesi gezilerinin ardından geri döşünü olmayan kişilerle ilgili sorgulama, inceleme ve araştırma; Belediye Başkanları’na yapılması gerekir. Yerel yönetimler; su, kanalizasyon, yol, yeşil alan ve benzeri sorunları çözümlediler de, kendilerine bir takım hediyeler veren derneklerle işbirliği yaparak yurt dışına “insan ticareti” olayına mı girdiler!?

Bu ülkede hesabı sorulan 128 milyar dolar para ile asılan pankartlarla ilgili sorgulama yapılıyor, asılı pankartlar indiriliyor ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturması başlatılıyor!

STK’ların yıllık hazırladıkları beyannamelerde gelir-giderleri arasındaki rakamların eşleşmediği zaman; beyanname üzerinde uyarı veya ceza yazıldığını anımsatmak isterim. STK’lardan bunu bekleyen yönetimin, kendi Hazinesindeki paranın da gelir-giderinin hesabını vermesi en doğru davranış olarak görüyorum.

Söyledikleri açıklamalarla GATA Başhekim Yardımcılığı görevinden alınan, Ali Edizer, Ankara’da başka bir hastanede  göreve başladı.

Ülkemizde covid-19 salgını ile tedbirler konusunda öneriler beklediğimiz bu kişi, bu kez; “128 milyar dolar nerede!?” sorusu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından: “Bizim  buharlaştırmak gibi bir yeteneğimiz olsaydı…. 128 milyara sıra gelmezdi” diye sözlerine benim söyleyeceklerim ise; -Sen iktidarın ekonomik işi ile konuşacağına, görev yaptığın sağlık kurumundaki çalışmaların sağlıklı gidip gitmediğini hakkında konuşmalısın!..

Bir araştırma  firmasının araştırmasına göre; Cumhur  ittifakı’nın oyları yüzde 40’da kalmış. Kalmışsa kalmış, ne olacak şimdi? Gündem oluşturmak için başka öneriniz var mı? AKP İktidarı, yanına MHP’yi de alarak yoluna yürürken, hatası ve belasını da kabul ederek destekleyen Bahçeli gibi bir lider varken, bu araştırma firması ne yapmaya çalışıyor!?

Halkın elektrik faturalarından kesilen vergilerle desteklenen TRT’nin Radyo haberlerinde; “AKP’li belediyelerin” yurt dışı gezileri ile ilgili haber duyamadım  ama; CHP; İYİ Parti ve HDP’li  6 ilçe Belediye Başkanı yurt dışına geziler düzenlediği yönünde haberleri duyabildim.

Yanlış hareketler ve hatalı olaylar karşısında “yerlerin yönlerine, yönlerin yerlerine konulmadığı zaman” toplumda huzur ve barış beklememiz zorlaşabilir!...Bendeki bir öngörü, gerisi sizlerin görüşü….

 

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar