24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Neler Yaş(at)ıyoruz!?

Yaşadığımız yerleşim biriminde çevremizdeki diğer canlılarla, özellikle de insanlarla ilgili yaşantılarımızda ne gibi olaylarla karşılaştığımızı bazı örneklerle paylaşmak istiyorum.

Burada yazacaklarım aslında günlük olarak yaşanan olayların ancak onda biri olarak olduğunun da bilinmesini vurgulamak isterim.

Her insan çevresindeki olayların şu veya bu şekilde içerisindedir, kendisi birinci derecede olayların içerisinde olmasa bile, görmesi, bilmesi, duyması veya izlemiş olması da olaydan haberdar olduğunun bir göstergesi olsa gerek.

Biz yaşarken, çevremizdeki diğer insanlara da yaşattığımız olaylardan sorumlu olduğumuzun bilincine vardığımız anda, sorunların çoğunluğunu çözümlemiş oluruz.

Madem ki; “Komşusu aç iken kendisi tok yatan…”tümcesini söyleriz, öyleyse neden uygulamıyoruz. Bu tümceyi bilerek tam olarak sizlere aktarmıyorum, çünkü “Hak yiyerek, yetim hakkı ile ekonomilerini artıranlar ve kendilerinin dışındakilere ise ‘inançsız’ gözü ile bakarak yaşayanlar, sanırım devamını getirirler!”diye düşündüğüm için devamını onlara bıraktım.

Son iki günlük olaylardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim. Bu olaylar ülkemizde yaşandı.

Manisa-Akhisar’da yaşanan bir olay; Belediye’den emekli 45 yaşındaki Ayhan A. Eşinden boşandıktan sonra iki oğlu ile birlikte yaşamaya başlar. 23 yaşındaki oğlu Reşit A. Babasının başka bir kadınla evlenmesine kızarak başlattığı tartışma sonunda sokak ortasında 5 kurşun sıkarak babasını öldürür.

Bursa Osmangazi’de 8 aylık D.D. evde bulduğu uyuşturucuyu yiyerek zehirlenirken, aile ilkokula giden  çocuklarının yolda bulduğu uyuşturucuyu eve getirmesi sonucu olayın oluştuğunu söylediler.

Sivas’ta öğrenci servis şoförlüğü yapan evli ve iki çocuk babası 47 yaşındaki Yaşar G., Lise öğrencisi K.Ş.’yi aldatarak cinsel ilişkiye girdi, ardından şantaj yaparak birlikte oldu ve hamile bıraktı.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde oturan Gülşah Teke, Marmara Üniversitesi kimya Mühendisliğini, ardından da AÜ İşletme Yönetimini bitirmesine rağmen iş başvurularına dönüş alamayınca babası ile birlikte balık halinde çalışmaya başladı.

Antalya’da 57 yaşındaki Nuriye A., 10 yıl önce eşinden boşanmasının ardından, H.K. ailenin parçalanmasına üzülürken arkadaşlarının önerisi ile  ‘herşeyi unutturur’ diyerek madde bağımlısı oldu. Anne Nuriye, şu anda oğlunun uyuşturucu ihtiyacını karşılamak için evdeki eşyalarını satmaya başladı. Anne Nuriye A. “Ne olur oğlumu uyuşturucudan kurtarın!”diye feryat ediyor.

Şanlıurfa’da polislerin düzenlediği “Huzur operasyonu”nda bir eğlence merkezinde 28’i Suriyeli 42 kişi gözaltına alındı. Suriye’deki savaştan kaçan 28 kadının bu eğlence merkezinde konsomatris olarak çalıştıkları öğrenildi.

Bu olayların bazılarını sizlerle paylaştım, eğer günlük olarak televizyon kanallarından haberleri izlerseniz veya günde en az bir gazete alıp gündemle ilgili takipçi olmaya zahmet ederseniz, neleri yaşadığımızı ve yaşanılanları da öğrenmiş olursunuz.

Yaşanan her olumlu veya olumsuz olaydan herkes sorumludur, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar