20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ne oluyor?

Bir şey olduğu filan yok, sadece olaylar kendi seyrinde oluşuyor, bizlerde seyrediyoruz.


Bugünlerde Osmaniye’nin 92 kurtuluş günü etkinlikleri ile ilgili gündemi yaşamaya çalışıyoruz.


Cami çıkışında belediyenin vatandaşa helva dağıtması Kurtuluş etkinleri kapsamında yeraldı. Mehter takımı gösterileri ile başlayan ilk günkü etkinliklerle 92. yıl önceki kurtuluş günümüzü kutlamaya başladık.


Cumartesi ve Pazar günleri ise Satranç turnuvası etkinliklere damga vurdu. Pazar günkü Aşıkların dilinden kurtuluş gecesi ise Osmaniye’nin tarihinden gelen sesleri dillendiriyordu. Bugün ise Karacalar köprüsünden başlayıp Osmaniye Belediyesi önünde sona erecek olan kurtuluş koşusu gerçekleşecek.


Koşu denildiğinde aklıma Kıbrıs Barış harekatında şehit düşen Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu geliyor.


Karaoğlanoğlu adına Zorkun yaylasından Osmaniye’deki Karaoğlanoğlu parkı girişine kadar yıllarca düzenlenen koşuyu anımsıyorum.


Bu koşu bir süre sonra çevre yoluna alındı, sonra Karacalar ile park arasına alınmıştı. Daha sonra ne mi oldu, bu koşu son yıllarda yapılmayıp rafa kaldırıldı.


Belli değerlerimizi unutmaya başlarken, bazı etkinliklerimizi de neden erteliyor veya iptal ediyoruz.


Neler oluyor, neler yapıyoruz diye kendimize sormaya fırsat bulabiliyor muzu? Aslınca çok şeyler oluyor da bizler ya farkında olamıyoruz, veya olmak istemiyoruz, veya farkına varmaya dermanımız kalmamış.


İnsanlar gündeme yerleşen olay veya olaylarla ilgilenirken, kentimizde de, ülkemizde de farklı şeyler oluyor. Gündemi değiştirmek, yönleri başka yerlere çekme konusunda ustalarımız var.


Bir anda siyaset gündemini karıştırabilen, bir il veya ilçede oluşturulan bir olayla yönleri oraya çekebilen ustalarımız var.


Bugünlerde Osmaniye’de yaşayanların kurtuluş etkinliklerine yöneldiğine değinmiştim. Oysa Osmaniye’de başka olayların olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olabiliyor muyuz?


Biz basın mensupları kamuoyunu ne gibi olaylarda bilgi sahibi yapıyor veya yapabiliyorlar? Basın mensupları veya köşe yazarları özgürce görüş ve düşüncelerini yazabiliyorlar mı?


Gazetelerin patronları mı, yoksa gazeteye siyasi olarak yakın veya farklı anlayışta yakın olanların etkilemeleri oluyor mu? Bir takım yaşananların sonunda gazete patronları haber veya fikir yazılarına engelleme koyabiliyor mu? Ekonomik kısıtlamaları ileri süren bir takım güçler Osmaniye basını üzerinde ne gibi etkileme yapıyorlar?


Bu ve benzeri konularda bilgi sahibi olmayana, olamayan halkımız yeri geldiğinde basın mensuplarını eleştiriyorlar. Oysa özgürce yazmak isteyen basın mensubunun kim veya kimler tarafından engellenmeye çalışıldığı bilgisinden yoksun olduklarını kabul etmiyorlar.


Kendim özgürce yazabiliyorum, ama Osmaniye için yeterli değil. Bir çiçekle bahar gelmiyor, çiçeklerin çoğalması ve renk renk açması gerekiyor. Çiçeklerin dallarını kıranlar olduğu sürece bu kente baharın ne zaman geleceğini bekleyip duracağız. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar