29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ne oldu bize?

İnsanların duyarsızlıkları, şaşkınlıkları, olaylar karşısında çekingenliklerine anlam veremez olduk.


Bir olayla ilgili vatandaşla konuşmak istediğimizde çekingen ve duyarsızlar içerisinde karşılanıyoruz. Sorularımız karşısında susmayı yeğleyen, konuşmaktan çekinlerin sayıları her geçen gün artış gösteriyor.


Görüş ve düşüncelerini olaylar üzerinde yorumlayanların sayıları azalıyor. Konuşmak ve yorum yapmaktan insanlar çekinir duruma geldiler.


Ne oluyor bizlere diye soruyoruz kendimize? Neler oluyor, nereye doğru gidiyoruz? Bir olay üzerinde yorum yapanlar veya düşüncelerini anlatmak isteyenler dışlanır duruma gelir oldu.


Okulda öğretmen ayrı, okulun müdür ayrı bir hava içerisinde. Okulun öğretmeni öğrencilerden bir istekte bulunurken, yönlendirme yapıyor. Çocuklardan istenilen malzemelerin markalarını da söyleyen öğretmen, farklı marka alındığı zaman öğrenci velisinin değiştirmesini istiyor.


Çocuklardan istediği kolonyanın bile markasını söyleyerek isteyen öğretmenlerin neyi amaçladıklarını merak ediyoruz.


Kalemlerin markasını söyleyen öğretmenin amaçlarını merak ediyoruz. çocukların okumaları için derginin isimlerini söyleyen öğretmenin amaçlarını merak ediyoruz.


Bu konuda okul yönetimin bilgileri dahilinde olduğunu düşünüyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çekinmedikleri için böylesi bir davranış içerisine girdiklerini düşünüyorum.


Eğitim ve öğretimin önemini düşündüğümüzde, okullardaki öğretmenlerin marka vererek aldırmak istedikleri ürünlerin satış yerleriyle ilişkilerinin olduğu aklımıza geliyor.


İlaç satışı yapan pazarlamacıların sağlık kurumlarında doktorlarla görüşerek onlara promosyon ürünler hediye ettikleri, bunun karşılığında da kendi sattıkları ilaçların hastaların reçetelerine yazılması isteklerini anımsıyorum.


Öğretmenlerin marka ismi vererek istedikleri ürünlerin amaçlarının altında böyle durumların yattığını düşünmekte haklı konuma geliyoruz.


Marka ismi vererek öğretmenler neyi amaçladıkları konusunu düşünmek veya aklımıza farklı çıkar hesapları olduğunu söylemekte haksız mıyız? Dergi ismi vermek, kırtasiye adresi tarif eden bir öğretmenden çıkar hesapları kuşkusunu duymakta haksız mıyız?


Okullar da Aile Birlikleri tarafından çalıştırılan temizlik elemanlarına asgari ücretin yarısı kadar aylık verilmesi olayı karşısında kul Müdürleri ve öğretmenler suskunluk içerisinde olurken, öğrencilerden isteklerine gelindiğinde istedikleri gibi hareket edebiliyorlar.


Öğrenci veli toplantıları yapıldığında okulun gereksinimleri için para isteniyor. Veliler çocuklarının daha sağlıklı sınıflarda eğitim ve öğretim görebilmesi için ellerinden geldiğince katkıda bulunmak istiyorlar, bulunuyorlar da. Velileri sıkboğaz eden bazı okul yöneticilerinin uygulamalarının da yetkililerce takip edilmesinin önemini anımsatmak istiyorum.


Geçtiğimiz yıl bazı okullarda yapılan denetimler ve yapılan sorgulamaların sonunda herhangi bir olumsuzluk bulunamadığı yönünde raporları tutan denetmenlerin de günü kurtarırcasına çalıştıkları aklımıza geliyor. Herkes işini yaparken vicdanlarının da sesini dinlemesi gerekir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar