20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Muhtarların tepkisi!..

Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları dün bir araya gelerek son yaşanan terör olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Muhtarlar sabah saatlerinde Şehitler derneğini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ilettiler. Öğleden sonra da Cumhuriyet meydanı’nda bir araya gelerek Dağlıca ve İskenderun’de şehit olan askerlerle ilgili duygularını dile getiren basın açıklamasını gerçekleştirdiler.


Terör olaylarının yaşanmasının hemen ardından bir takım basın açıklamaları yapılır, mevcut Hükümet ve yetkililerin terör olaylarına çözüm bulmaları istenir. Hükümet kanadından çeşitli açıklamalar yapılır. Birkaç sonrasında gündem değişir, yeni bir terör olayı yaşanıncaya dek yeni gündemle ülkedeki insanlar meşgul olurlar.

Her şehit cenazesinde özellikle anaların gözyaşları sel olup akar, babalar biraz metanetlidir, yeni Mehmetçikler yetiştireceğini söyler, vatana, millete oğlunun feda olduğunu dile getirir. Bir de anaların yüreğine sormak gerekir, ya onların yüreğinin nasıl yandığını ancak analar anlayabilir. Biz erkekler ne kadar metanetli gibi görünsek te, ‘erkekler ağlamaz’ deyimini yerine getirmek için midir nedir, ağlamamaya özen gösteririz.


Sonuçta bir ölüm vardır, yokoluş, geri dönmeme. Şehit denilir, tabutu bayrağa sarıp sloganlar atarak son yolculuğa uğurlanır. Yakalara çoğaltılmış fotoğraflar iğnelenir, başsağlıkları, kanı yerde kalmayacak sözleri…


Sonuca baktığımızda bir fidan toprağa düşmüştür, bir daha geri gelmeyecektir. Aradan birkaç gün geçer taziye evindeki çadır sökülür, gelip gidenlerin sayıları azalmaya başlar. Yaşam normale döner, geride bırakılan eş ve çocuklar ayrı bir özlemle yaşamaya başlamışlardır. Okula giden çocuğa babasını sorduğunda arkadaşları, “Benim babam şehit oldu”der. Ama bir de babası olan çocukların arasında o çocuğun psikolojik durumunu anlayabilmek önemlidir.


Eşi de aynı şekilde “Benim eşim şehit oldu” der, ama böylesi bir durumda eşsiz kalmayı yüreği kabul etmez.


Yaşam normale dönmüştür, iş ve ekmek kavgasında çekilen zorluklara bakmak gerekiyor. Şehit verilen askerin evinin elektrik faturasından dolayı kurum acımasızdır, her vatandaşa uyguladığını hayata geçirir. Alacaklılar alacağını bilir.


Yıllardır bu ve benzeri olaylar birbirine benzer şekilde sürüp gider. Siyasiler konuşur, terörün kökünün kazınması gerektiği söylenir. Mevcut hükümetin başında olanlar konuşur, teröre taviz verilmeyeceğinden sözedilir.


Milletvekili maaşlarına zam yapılması sırası geldiğinde parmakların yüzde 99’u kalkarken, terör konusunda tartışmalar uzayıp gider, köklü çözümleri aramaktan, konuşmaktan, tartışmaktan öteye neden gidilemez?


Her zaman anaların yüreği yanar, en çokta analar ağlar. Bu nedenle Osmaniye’deki MHP’li bayanlar bugünden itibaren ortak bir basın açıklaması yapılması için diğer siyasi partilerin kadın kollarını ziyaret etmeye hazırlanıyorlar. “Partilerimiz ayrı olsa da biz anayız, bu konuda ortak bir paydada buluşmamız gerek”düşüncesinden hareketle, basın açıklaması yapılacak. Bakacağız o bütünleşmeye hangi partilerin kadın kolları gelecek, kimler gelmeyecek. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar