26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5445
EURO34.9532
ALTIN2456.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Muhtarların seçimi

Osmaniye’deki Merkez Mahalle Muhtarları’nın olağan genel kurul toplantısı yapılırken, üç aday ortaya çıkmıştı.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal Genel Kurul  toplantısına geldiğinde, üç aday olduğu öğrendiğinde önce şaşırmıştı. Ama, mücadele vermenin güzelliklerinden sözetti.

Genel Başkan Özünal, Adana’dan çıktığı yoluna Muhtarların Genel Başkanlığına kadar giden yoldaki mücadelesini anlattı. Seçimlere katıldığında kaybettiğini, ancak yılmadığını ve kırılmadığını söyledi.

Osmaniye’deki Muhtarların da dernek yönetimine aday olmalarının en demokratik hakları olduğunu, ancak seçimler sonunda kaybedenin olmaması, derneğin kazandığının amaçlanması gerektiğinden sözetti.

Dernekte kayıtlı 36 üye bulunuyordu, bir üyenin il dışında olması nedeniyle bir eksikle tüm muhtarlar oradaydı.

Konuşmalar yapıldı, adaylar listelerini ortaya koydu, isimler okundu ve seçimlere geçilmişti.

Listeleri ellerine alan muhtarlar tercihlerini yapmak üzere odaya girerken ve çıkarken birbirleri ile şakalaşıyor, sonucun iyi olması dileklerinde bulunuyorlardı.

Oy kullanma işlemi tamamlandı, sayımlar başladığında tüm muhtarların sağlıklı oy kullandıklarını gözlemledim. Yani, üç aday olmasına rağmen üyeler oyları yakmadan ve sağlıklı şekilde usulüne göre oylarını kullanmışlardı.

Bu da gösteriyordu ki, üç adayın da sonuca saygılı olması isteniyordu. Zaten adaylar arasında kırıcı konuşmalar yapılmadığı gibi saygılı bir genel kurul izliyorduk.

Adayların aldıkları oylar açıklandığında yine üç aday kolkola girdiler birbirlerini kutladılar, ardından da dernek binasının önünde toplu fotoğraf çektirdiler.
Muhtarların genel kurul toplantısı, seçimlere ve sonucunu izlerden yaşanan güzelliği ve demokratik davranışları izledim.

Bu kentte siyasi partilerin il veya ilçe genel kurullarını da izledim. Genel kurulda yapılan konuşmalarda farklı sözler kullanılmasına tanık oldum. Hele seçimler tamamlandıktan sonra tartışmaların yaşandığını, salondan çıkarken hararetlere bile tanık olmuşuzdur.

Seçimlerin sonunda kazanan adayı kumlamamak bir yana partiden istifa eden, aleyhte yapılan konuşmalar ve gruplaşmalara da tanık olanlarınız vardır.

Bizim Muhtarlarımızda üç kişinin aday olarak ortaya çıkmasına rağmen böylesi bir olumsuzluğun en küçüğü bile yaşanmamış olması sevindirici bir olaydı.

Bu nedenle genel kurulunu tamamlayan Osmaniye’deki Muhtarlarımızı yaptıkları demokratik davranışlardan dolayı kutluyorum.

Elbette adaylardan birisi kazanacaktı ve sonuçta öyle oldu. Ama adaylar arasında veya aday yandaşları arasında tartışma, kırgınlık diye bir olayın yaşanmaması daha ayrı güzellik verdi genel kurulun sonucuna.

Siyasi partilerimizdeki genel kurulların sonunda da tıpkı Muhtarlarımızın genel kurul sonucu gibi güzelliklerin yaşanmasını ümit ediyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar