23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5963
EURO34.8267
ALTIN2412.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Minibüscüler tepkili

Osmaniye’de yeni Otogar’ın hizmete girmesinin ardından, çevre il ve ilçelere de yolcu taşıyan minibüsler, aynı otogara taşındı.

 

Otogar içerisinden çıkış yapan minibüsler, belli isimlerde kurulan kooperatifler bünyesinde taşıma hizmeti yürüten araç şoförleri bu günlerde tepkili.

 

Yeni otogara taşınmanın ardından, minibüsler Kadirli yolu (İskender Türkmen caddesi) üzerinden giriş ve çıkış yapmaya başladılar. Adana, Ceyhan, İskenderun, Erzin ve Dörtyol yönüne giden minibüsler Musa Şahin bulvarı üzerinden seyredip, yolcu indirme ve bindirme yapabiliyorlar. Ancak, Bahçe, Düziçi, Kahramanmaraş ve Gaziantep yönüne giden minibüsler İskender Türkmen caddesi girişinde yolcuları alabiliyor veya dönüşte indirebiliyor. Bu yöndeki il veya ilçelere gitmek isteyen yolcular Musa Şahin bulvarı üzerinde İskender Türkmen caddesi girişine kadar yaya veya dolmuşla gitmek zorunda kalıyor.

 

Çevre il veya ilçelere taşıma yapan minibüs ve midibüslerin yeni otogara taşınması yerine, bunlar için farklı bir otogar yapılması daha doğru olacaktı. Ancak bu yapılmadığı gibi, yolcular farklı uygulamalarla perişan duruma düşmeye başladılar.

 

Şimdi ise daha farklı bur uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor. Alınan bur kararla önümüzdeki günler içerisinde minibüs ve midibüsler çevre yollarını kullanacaklar. Çevre yolunun kullanılması durumunda ise yolcular otogara kadar dolmuşla gitmek zorunda kalacak. Yeni belirlenen güzergahın uygulamaya geçilmek istenmesine kooperatifler tepkili. Osmaniye’de çevre il ve ilçelere taşıma yapan 13 taşıma kooperatifi yönetimi toplu imza ile sıkıntılarını Valilik makamına bildirdiler.

 

Çevre yolu yerine, eski güzergahta belirlenecek olan birkaç duraktan taşıma işlerini sürdürmek isteyen minibüscüler, Valilik makamından gelecek yanıtı beklemeye başladılar.

 

Minibüslerin çevre yolundan seyretmeleri zorunlu hale gelmesi durumunda yolcuların ekonomik olarak sıkıntılar yaşayacağının da düşünülmesi gerektiğini buradan yetkililere anımsatmak istiyoruz.

 

Karaboyunlu mahallesinde oturan bir vatandaş Erzin ilçesine gitmek istediğinde; bir lira 50 kuruşa çarşı merkezine gelecek, buradan da bir lira 50 kuruş verip otogar dolmuşuna binecek. Otogardan minibüse binen yolcu 3 liraya Erzin’e gidecek. Geri dönüşte yine aynı masrafı yapacak. Yani Karaboyunlu mahallesinden Erzin’e gidip gelmek isteyen bir yolcunun yol parası 12 lira olacak. 3 tl’ye gidilecek Erzin ilçesine sadece gidebilmek için şehir merkezinde bir Erzin yol parası kadar dolmuş parası harcanmış olacak.

 

Oysa, çevre il ve ilçelere giden minibüslerin Musa Şahin bulvarı güzergahını kullanmaları durumunda, mahalleden gelen yolcu tek dolmuşla kent merkezine geleceği için harcayacağı para da ona göre olacaktır.

Bunları göz önüne aldığımızda, Osmaniye halkının ekonomik durumunu da düşündüğümüzde çevre yolu güzergahının kullanılması kararının yanlış olacağını yetkililere ve yöneticilerimize anımsatmak istiyorum. Ayrıca böyle bir uygulamaya başlanılmak istenmesi durumunda minibüscülerin de tepkilerine katlanılmasının gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar