26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4784
EURO34.8534
ALTIN2442.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Milletin vekili olabilmek

Siyasi partiler de sivil toplum kuruluşları olarak bilindiği gibi, seçimler dönemlerinde milleti yönetebilmek için adaylarını belirlerler.

Siyasi partilerde, önce yerel veya merkezi yönetimler için aday adayları ortaya çıkar ve aday olabilme yarışı başlar.

Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelikleri ve Belediye Başkan adaylığı için kamuoyuna açıklamalar yapılır, partilerine aday adaylıkları için başvuruda bulunurlar.

Adaylarını belirleme noktasında siyasi parti Genel Merkezinin aldığı yöntem ne ise aday adayları arasında aday sıralaması belirlenerek açıklanır ve o liste ile seçimlere girilir.

Merkezi yönetimler için de, Milletvekilleri önce aday adı olarak kendilerini gösterir, partilerine başvurularını yapar ve ardından aday olmaları için yine partilerinin yöntemlerine göre sıralamaya girmeye çalışırlar.

Seçmenin sandıkta kullandığı oy sayısına göre, yine birinci sıradan başlamak üzere adayların seçimi kazanma veya kaybetme olayları yaşanır.

Seçim çalışmalarında vatandaşın arasında olup, konuşmalarında güzel hizmetler sözü verenlerin, seçimi kazanmaları halinde kaç seçilmişin geri dönüş yaptığı olayında insanlar her zaman kaygı duymuştur.

Yaşadığınız kentte, mahallenizin evladı Belediye Meclisi veya İl Genel Meclisi üyeliğine seçilmesinin ardından sizlerle görüşmeleri, samimi davranışları eski günlerden farklı olup olmadığı yönünde tepkiler aldıklarına tanık olmuş olmalısınız.

Tepkilerin olumlu veya olumsuz yönüne bakmadan, aynı olayın kentinizden seçilmiş Milletvekilleri için de söylememiz olasıdır.

Yaşadığım kentin 4 Milletvekili TBMM’de bizleri temsil ediyor. Bunlardan biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu düşündüğümüzde, kentimin 81 il arasında bir farkındalığının olduğunu millet görüyor.

Bir başka deyimle, Osmaniye denildiğinde bir siyasi Parti Genel Başkanı’nın memleketi deniliyor.

Şu anki TBMM’deki 80.’nci ilin sandalye sayısına baktığımızda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’den Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, CHP’den Baha Ünlü Milletvekili olarak görülüyor.

Son yapılan seçimler sonrasında milletin arasında en çok gördüğünüz Milletvekillerini sorsam, yanıtlarınız nasıl olurdu?

Kendi kentim için düşündüğümde, STK’lar, esnaf, vatandaş ve Gazetecilerle buluşma noktasında en fazla iletişimde olan Osmaniye Milletvekilinin İsmail Kaya olduğunu vurgulamak isterim.

Mücahit Durmuşoğlu ise ikinci sırada yeralıyor. Bu iki Vekil de AK Parti’den seçilerek TBMM’de görev yapıyorlar.

Diğerleri için ne yazacağımı merak edenleriniz olabilir, ama bu konuda; bu güne kadar ne söylediysem, ne yazdı isem ciddiye alınmadığı için yazmayı bırakın, yorum yapma gereği bile duymuyorum…

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, medya çalışanları ile görüşmesi sırasında kullandığı sözü önemsiyorum. Kaya,“Muhalefet iktidarı eleştirirken, kendilerinin de nasıl çözüm getireceğini anlatır.

Muhalefetin en büyük eksikliği; kendilerine göre bir yönetim projesini milletimizle paylaşmaması olmaktadır. Biz eleştirilere açığız, ama bunların yere basan cinsten olmasını bekleriz.”diye konuşuyordu.

İktidar partisinin Milletvekilleri çeşitli ziyaretler gerçekleştirirken, Muhalefet milletvekillerinin kentte pek görülmediği üzerine eleştiriler alıyorum.

Örneğin CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’nün de kente geldiğinde esnaf ve medya mensuplarını ziyarette bulunarak TBMM’de olup bitenlerle ilgili bilgilendirme yapmaları bekleniyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar