26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mide bulandırıcı olaylar!..

Toplumda sıradan bir vatandaş olarak yaşamak farklı, bir kurumda yetkili olmak veya siyasi partilerde görevli olarak çalışmak, stk’larda yönetimde olmak daha farklı olaylar olarak tanımlanır.

Kişiler bulundukları makamların veya sıfatların kamuya hizmet edildiğinin bilinci ile hareket ederek, attıkları her adıma dikkat etmesi önem taşır.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde dillerde dolaşan, ancak şu ana kadar resmi olarak birilerinin çıkıpta davacı olmadığı bir takım iddiaları duyduk.

Anlatılan olaylarla ilgili olarak mağdur durumda oldukları söylenen kişilerin bazılarının bile kendileri olayları anlatırken, olayın dışındaymışcasına davranış içerisinde olmaları, bir başka deyimle “dolandırıldıklarını” söylemekten çekinmelerine de anlam veremedik.

Bahçe ilçesinde insanların çoğunluğunun dilinde dolaşan iddialar ve söylentiler için ilçeye gittim, bazı incelemelerde bulundum. İddia edilen olayda yaşananlar üzücüydü, hem de birkaç kez üzücü iddialardı.

Bahçe ilçesinin bir köyünde doğup, Liseyi ilçesinde bitirip, Ç. Ü.’nde yüksek öğrenimini tamamlayan bir insanın, siyasi parti ilçe başkanı olması ile birlikte, Müteahhit olarak inşaatlar yaparken, üyelerini perişan ettikten sonra ilçeyi terk ettiği yönündeki söylentiler dalga dalga yayılıyordu.

Kendi ilçesindeki yakın akraba veya tanıdıklarına iddia edilen olayları yaşatan kişi bir de siyasi partinin ilçe başkanı sıfatını taşıyorsa, bu iddiaların bir kısmı da doğru ise iki kez ayıp bir olaydı.

Bahçe ilçesinde çok sayıda insanı daire sahibi yapacağını söyleyerek, ev veya arsalarını ipotek eden, çek ve senetler alan, bazılarından da nakit para alan Müteahhit’in şu anda ilçeyi terk edip kayıplara karıştığı, partisinin ilçe Başkanlığı yönetiminden de istifa ettiği yönünde yaygın söylentiler duyduk.

Bahçe ilçesinde daire sahibi olabilme adına paralarını kaptıranlar, çek ve senetleri ile birlikte ipotekli olarak bankaya borçlandırılanlar şimdi kara kara düşünüyorlar.

İlçede bu olaylar yaşanırken, birilerinin de çıkıp adli makamlara davacı olmaması ise daha da düşündürücü olarak dikkat çekiyor. Bundan sonrasının ne olabileceği konusu ise daha da düşündürücü ve acı olayların yaşanabileceğinin yolunu gösterir gibi geliyor bana.

Evini terk edip kayıplara karışan müteahhit ve bir partinin ilçe Başkanının davranışları ile mağdur durumda olanların öfkeli ve düşmanca hareket içerisinde olduklarını öğrendiğimizde zaten küçük ve birbirlerini tanıyan insanlar arasında olumsuz olayların yaşanabileceği konuşuluyor.

Şu anda kaçak olduğu söylenen bu kişinin yakalanması için partisinin il Başkanlığı tarafından kamuoyuna ilçede bir açıklama yapması veya yakalanması için yardımcı olması beklenirken, bunun yapılmaması halinde ilçede partisinin de Belediyenin de oy kaybı ile birlikte siyasi zararlar göreceği konuşuluyor.

Daha da düşündürücü olanı ise, “dolandırıldıklarını söyleyen” vatandaşlardan birinin davacı olması ile birlikte, olayın Belediye bünyesine kadar gitmesi halinde, soruşturma bile açılabileceği, ilçede insanların gündemi haline gelmiş durumda olduğu gözleniyor.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Osmaniye merkezinde de bir doğalgaz firma yetkilisinin, evlere doğalgaz döşemek için aldığı paralarla birlikte kayıplara karıştığı ve şu anda yurt dışında olduğunu duyduğumuzda, insanlarımızı, dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar