25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

MHP Adayları

Yerel seçim çalışmalarının yoğunlaştığı şu günlerde yerel iktidardaki MHP’den de Belediye Başkan aday adaylarını isimlerini açıklamaya başladı.


Osmaniye Belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, törende yaptığı konuşmasında Belediye başkanı Kadir Kara ve Meclis üyelerinin çalışmalarını kutlamış, başarı dileklerinde bulunmuştu.


O günkü konuşmaların ardından kamuoyunda oluşan kanı ise Kadir Kara ile Bahçeli’nin yola devam kararı alabileceği yönündeydi.


Bu günlere geldiğimizde MHP İl Yönetiminden istifa eden Belediye eski Fen Müdürlerinden Bekir Alibekiroğlu Belediye başkan aday adaylığını düzenlediği bir toplantı ile açıkladı.


Alibekiroğlu’nun ardından Enis Ersoy’da MHP’den belediye başkan aday adayı olduğu yönünde OGC’de yaptığı toplantı ile açıklamada bulundu. Mevcut Belediye Başkanı Kadir Kara ise yeniden aday adayı olup olmadığı yönünde bir açıklamada bulunmazken, önümüzdeki günlerde emekli eğitimcilerden Ahmet Çapar’ın da aday adaylığını açıklayacağını öğreniyoruz.


Belediye başkanı Kadir Kara’nın yeniden aday adayı olabilme olasılığını da düşündüğümüzde MHP’den 4 aday adayı ortaya çıkmış oluyor. İsimleri aday adayı olarak basında yeralmasının ardından MHP’de aday belirlemenin yöntemi ve yol haritası da belirlenmesi gerekecek. Şu anda görünen isimlerin dışında başka aday adayı olabileceğini de varsaydığımızda MHP’nin aday belirleme çalışmalarının hangi yöntemle olacağı konuşulmaya başlandı.


MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Osmaniye ziyareti sırasında adayını belirleyeceği konuşulurken, partinin başka yöntemlerle de adayını belirleyebileceği konuşuluyor.
Son söz yine MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin dudaklarından çıkacak isimde noktalanacak.


MHP’nin adayını belirlemesinin ardından yeni bir çalışma temposuna girmesi önem taşıyor. Mevcut başkan Kadir Kara ile yola devam kararı alındığında, Osmaniye’nin yerel seçim tarihinde son 50 yıllık döneminde  bir ilke imza atıp atmayacağı gündeme yerleşecek.


Osmaniye’de son 50 yıllık dönemde aynı partiden aynı adayın üst üste ikinci kez Belediye başkanı seçildiğine rastlamıyoruz. Hasan Çenet’in ikinci kez Belediye başkanı seçilme olayında ise birinde Bağımsız aday olarak seçime girdiğini görüyoruz.


Aradan geçen yıllara baktığımızda  ise aynı partiden ikinci kez aday ya gösterilmedi, gösterilse bile yeniden seçilemediğine tanık oluyoruz.


MHP’li Kadir Kara yeniden aday gösterilir ve başkan seçilirse Osmaniye siyasi tarihinde üst  üste ikinci kez seçim kazanan Başkan olma ünvanına sahip olacak.


Seçim çalışmaları her geçen gün yoğunlaşırken, önümüzdeki günlere ne gibi gelişmeler yaşanacak, MHP’den yeni aday adayları ortaya çıkar mı çıkmaz da sadece 4 aday adayında mı kalır, onu da süreç gösterecek.


Bunun yanında Ak Parti’den şu andaki isimlerin dışında yeni aday adaylarının da isimlerini merakla bekleniyor. Bu günlük bu kadar, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar