23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5766
EURO34.8279
ALTIN2418.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Memleketimden manzaralar!..

Hayatımın dörtte birini gazete ve dergilerde halkımızın sorunlarını değişik yazın alanlarında dile getirerek yaşamaktayım.

Zaman zaman gündemi takip etmeyenler veya işlerine geldiği gibi yorumlamak isteyen ‘zübbeler’ tarafından eleştiri aldığım oluyor!

“Demirden korkan, trene binmez!”diye bir halk deyimi vardır. Benim kaygılarım çocuklarımız ve gelecek olan torunlarımıza yaşanabilir bir ülke bırakabilmenin sorumluluğu ile yazılarımı kaleme alıyorum. Günü kurtarma, çocuklarını düşünmeden yaşayanlar elbette bana karşı tepkili olacaklardır! 

Kendim, yaratıcının verdiği aklı kullanarak “Oku” emrini yerine getirip okuyarak, okuduklarımı ve halkın isteklerini dile getirerek İNSANlık adına bilgi birikimimi paylaşma görevini yerine getiriyorum.

Halkımızın en güvendiği insanlar; din adamları ile öğretmenler olarak kabul edilmiş olarak bilinir. Günümüze geldiğimizde din adamlarımız ile öğretmenlerimizin içinde bulunduğu yaşamlarını gördüğümüzde kime ne diyeceğimizi bilemez hale geldik!

Bugün sizlerle farklı olaylardan paylaşımlar yapmak istedim. Türk Silahlı Kuvvetleri, 11 bini uzman erbaş, 13 bini de sözleşmeli erbaş olmak üzere 24 bin 600 askeri işe alacakmış. En az Lise mezunlarının son başvuru tarihinin 30 Temmuz 2017 günü saat:15.00’de sona ereceğini belirtilmiş.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, OHAL’in uzatılmasını savunarak; “Hiçbir Hükümet ülkeyi OHAL ile yönetmek istemez ama 15 temmuz hain darbe girişimi sonrası zaruri hale geldi”diye konuşuyor.

Yurtdışı haberini okumaya ne dersiniz! “Hükümet yanlıları parlamentoyu bastı” bu haber Venezuela’dan.

“Haftalardır Başkan Nicolas Maduro karşıtı protestolarla sarsılan Venezuela’da hükümet yanlısı gruplar parlemanto binasını bastı. Muhalefetin çoğunlukta olduğu Meclise havai fişekler ve sopalarla saldırıda bulunan eylemciler, 5 muhalif milletvekilini yaraladı”

Bu haberin yorumunu okurlarıma bırakıyorum! 

Yine yurt dışı bir haber: İspanya’nın Pamplona kentinde her yıl düzenlenen San Fermin Festivali’ni protesto etmek için üstsüz gösteri düzenlendi.

Festival kapsamında, boğa koşusunda her yıl onlarca boğanın kanlı bir şekilde öldüğünü belirten eylemciler, “Bu barbarlığa durdurun!” çağrısı yaptılar.  

İspanya’daki Kadınlar cırıl çıplak soyunarak bu etkinliğe karşı olduklarını bildirdiler.

Yeniden ülkemize dönelim mi, ne dersiniz değerli okurlarım! Emre Kocagöz 18 yaşındaydı, Üniversiteye gitmeye hazırlanıyordu.

Okul giderlerine karşılamak için Konya’da  bir inşaatta çalışmaya başladı. Çalıştığı inşaatın 5’inci katında düşerek yaşamını yitirdi.

Serhat Şahin, 20 yaşındaydı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden mezun oldu.

İş bulamayınca Mersin’de çalışmaya başladığı bir inşaatta akıma kapılarak 3’ncü kattan düşerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

SİZLER NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Ankara’dan başlattığı “Adalet yürüyüşü” ile ilgili değişik ağızlardan, farklı yorumlar yapılıyor.

Yürüyüş İstanbul’da noktalanıp burada düzenlenecek bir mitingle “Adalet’in herkese gerekli olması” olayı anlatılacak. 

İşçi Partisi, şimdi de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bu “yürüyüş” ile ilgili tepkileri okudunuz sanırım.

Cuma günkü Hürriyet gazetesindeki bir köşe yazısında Perinçek’in arkasında kim’in olduğu ve kimlerle el sıkıştığının yıllar önceki fotoğrafı yer aldı. 

Hemşehrimiz Devlet Bahçeli için hiç yorum yapmaya gerek duymuyorum! Çünkü, o Lider bu ülkede farklı yönetimlerin iktidarda olması yönünde, “Devletin bekası için” olaylara katkıda bulunmayı “kendince görev bilen bir Lider!” olduğunun bilinci ile yaşıyor gibi geliyor bana…Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar