28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3511
EURO35.1428
ALTIN2308.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Memleketimden İnsan manzaraları!

“Ülkemde neler oluyor, nereye gidiyoruz”diyenlerin sayıları her geçen gün azalırken, yaşanan olaylara ‘seyirci’ kalınmanın ‘günü kurtarma’ olduğu bir toplumsal yaşam sürecinden geçtiğimizi yorumluyorum.

Neler oluyor Allah aşkına, nedir bu garip garip yaşanan olumsuz olaylar!?

Yaşanan olumsuz olaylardan ders çıkarmak varken, neden kendimizi güven altına almak için değişik yöntemler kullan mıyoruz!?

İktidar kendine göre bir yol haritası çizmiş, ülkedeki olumsuzluklara çözüm bulmak yerine muhalefete yükleniyor. Memlekette ‘muhalefet’ kendi dünyasında ve hiçbir etkinliği halk arasında yaşanmazken, muhalefeti anımsatırcasına, sessiz olanlara yüklenerek siyaset yapmanın bir alemi var mı?

Trabzon, Maçka’da  terör örgütünün yerine güvenlik güçlerine gösteren 15 yaşındaki Eren Bülbül, olay sırasında teröristlerin kurşunlarına hedef oldu. 

Güvenlik güçleri silahlıydı, ama Eren sadece yurtseverlik yüreği ile hareket ediyordu. Bu çocuğumuzu önlerine katarak teröristlerin kaldıkları yeri göstermesi için kim veya kimler, nereden alıp ta götürdüler? 

Komşu ilimiz Adana’daki bir olayı paylaşmak istiyorum. BTÖ’nün Adana’da  kiraladığı bir villa, polis ve MİT elemanlarının çalışmaları sonucunda belirlendikten sonra  o villaya operasyon düzenlendi. Evde, 12 polis üniforması, 12 kalaşnikof silah, bin mermi, 24 el bombası  ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. Adana’da katliam yapmak isteyen BTÖ üyelerinin ise arandığı haberini alıyoruz.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınan bir terörist, Polis memuru 24 yaşındaki Sinan Acar’ı bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Bir hafta önce nişanlanan, 4 gün sonrasında da doğum gününü kutlayacak olan polis memuru, görev yaptığı Emniyet Müdürlüğü’nde bir teröristin bıçak darbeleri sonucu yaşama veda ediyordu. 

Ey akıl demek istiyorum, bu teröristi yakalayan polisler, Emniyet Müdürlüğü’ne kadar getirene kadar üst araması yapmadılar mı?

Sivas’ta 5’nci Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı’nda  görevli 31 asker gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Rahatsızlanmanın sabah saatlerinde ‘meyve suyu’ içmelerinden kaynaklandığı tahmin ediliyormuş.

Biliyoruz ki, Askeri birliklerde son günlerde yemekten zehirlenme olaylarında artışlar yaşanıyor. Bazı askeri birliklerde yemekler özel yemek firmaları tarafından ihale ile getirilip askerlere sunuluyor. Yani askerlerin ‘karavana’ olayı bazı yerlerde kaldırıldı.

Çorum’da 40 yaşındaki Üzeyir M., iddiaya göre arasında borç-alacak anlaşmazlığı  nedeni ile kayınbiraderi Ramazan Güllü’yü cami avlusunda aptest alırken tabanca ile ensesinden vurdu.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan’ı tanırsınız!  Cumhuriyet gazetesinde görevinden alınan Nuray Mert ile ilgili yazısında; “ Ne farkımız var iktidardan!”diye sorgulama yapmıştı.

Meslektaşım Ahmet Hakan’ın aykırı ya da doğru çıkışlarını takip ediyorum. Nuray Mert’in Cumhuriyet gazetesindeki görevine son verilmesi elbette düşünülmesi gereken bir olay!

Cumhuriyet gazetesi zaten bu uygulamalarını nedeniyle okur kaybetmeyi sürdürüyor.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Akif Beki’nin yazılarına son verilmesi olayını da yaşıyoruz.  

Doğan grubu’ndaki bu önemli yazarımızın yazılarına son verilmesinin altında neler yattığını merak etmek meslektaş olarak hakkımız olsa gerek! Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar