20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mart Sandıktan baktırır!..

Değerli okurlarım, bundan sonraki gönlerdeki köşe yazılarıma çoğunlukla, bu başlıkla sizlerle görüşlerimi paylaşacağım.

Mart ayında, yani 2019 yılında yerel seçimler yapılacak. Bunu sanırım yazılı, görsel ve işitsel medya kanallarından öğreniyor olmalısınız! Ya da birileri sizin adınıza görüp-bildiklerini sizlere anlatıyor ve oy istiyor olmalı!..

Bu yerel seçimler öncesinde hiç te öyle olmayan gelişmeler yaşanmaya başlandığını da “ sizin adınıza bilenler(!) sizlere söyledi mi!?)

Söylememiş olmalı ki hala suskun, sessiz ve kararsızlıklarınızı görmekteyim.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli Osmaniyeli, Osmaniye Milletvekili ve hemşehrimiz. Bir siyasi partinin bir ildeki Genel Başkanlık olayı ciddi anlamda önem taşıdığı gibi, o ildeki siyasi partinin il başkanı ve  
Belediye Başkanı tavır, davranış, hizmet ve halkla ilişkilerinde ince noktalara hizmet etmesi önem taşır!

MHP’li Başkan Kadir Kara’yı kastettiğimi sanmayın, farzedin ki onu da kasdediyorum! 

Yerelde seçimi kazanan siyasi partilerin İl veya İlçe Başkanlarının seçim zaferi sonrasında halkla daha sıcak ilişkiler içerisinde bulunabilme zahmetlerini anlatmak istiyorum.

Ak Parti’de bazı kişiler, “görevlerinde yükselme adına(!) Belediye Başkanlığına aday adayı oldular. Masraflar yaptılar ama sonuçta AKP’de 11 Aday adayı yaptıkları masraflarla kalacak gibi!.. Çünkü AKP, MHP dayanışması görüşmeleri sonucunda  Osmaniye’de Aday göstermeyeceği anlaşılmaya başlandı!..

Ancak AKP aday göstermediği gibi MHP Adayı Kadir Kara’nın kazanması için uğraş verecek.

CHP ne yapıyor derseniz, onlardan basının bir haberi zaten olmuyor! İyi parti ile pazarlık olayları yapıldığı kentte konuşulurken, İYİ Parti içerisinde, İki dönemdir CHP’den Belediye Başkan adayı gösterilen Mimar Haydar Aktürk’ün, adı geçiyor. CHP’nin ise Aktürk’e sıcak bakmadığı kentte konuşuluyor.

Yine İyi Parti’de AKP’li eski Belediye Başkanı Davut Çuhadar adı geçiyor.

CHP-İyi parti arasındaki bu görüşmelerde hangi ismin öne çıkacağı veya bir başka isim üzerinde anlaşmaya varılıp varılamayacağı yine kentte çok konuşulan tahminler olarak gözleniyor.

CHP yönetimin Mimar Haydar Aktürk’e İYİ parti ortak adaylığında ‘sıcak’ bakmadığı doğru olabilir mi!?

Aktürk’ün CHP üyeliğinden istifa etmesi gerekçe gösterilebilir. Ancak, Aktürk’ün CHP’den istifa olayı daha ilk adaylık döneminde olması bence en doğru olanıydı.

Çünkü CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Salı pazarı kapalı alanda Osmaniye CHP Belediye Başkanı Adayı Mimar Haydar Aktürk’ün adını açıklarken söylediği sözleri anımsıyor musunuz!? 

Kılıçdaroğlu’nun;  “Osmaniye’ye bir çay içmeye gelmiştim, Adayımızı açıklayın dediler ve miting hazırlandığını burada öğrendim!” sözlerini anımsıyorum.

Son günlerde kentte konuşulanlar arasında; Saadet Partisi ile HDP’nin de tavırları dikkat çekiyor. Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen vatandaşlarımızın Osmaniye’deki sayıları azımsanamaz! 

AKP ile MHP ortak adaylığı karşısında; CHP-İYİ Parti, Saadet ve HDP’nin dörtlü anlaşabilmeleri olası olabilir mi!?

Bun arada;  BBP, MP, VP gibi diğer partiler hangi taraftan yana çalışırlar onları da hesap etmek gerekir!  Kentte konuşulan siyasi gelişmeleri arada bir sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar