28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mart sandığa baktırıyor!..

Mart’tan sonra virgül koymadan yazdım başlığı, nedenini belki kafanızı yorar veya sorgulama yeteneğinizi kullanabilme zahmetinizde bulunursunuz diye!

Bir halk deyimini anımsatayım “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır!”deniliyor ya, işte 2019 yerel seçimleri öncesi kapımızı çalan adaylara bakacağız, onlar gidecek Mart ayı bitecek bizler yine yakacak derdine düşeceğiz!..

Önümüzdeki seçimlerde; sadece Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyeleri ile birlikte, Mahalle ve Köy Muhtarları da belirlenecek.

Bizim Mahalle Muhtarı yıllardır koltuğunu korurken, elle tutulur bir hizmetini göremediğim gibi, Muhtarlık hizmeti yerine siyasal çalışma yaparcasına Belediye Başkanı’nın peşinde koşmayı sanki seviyor gibi görüntüler veriyor!..

Bir kez Muhtar seçilen kişi ikinci kez Aday olmak için hemen kolları sıvayarak çalışmalara başlıyor. Bu aşkın “mahalle mi, halk mı, memleket sevdası mı!?” olup olmadığını merak ediyorum!

Belediye seçimlerine gelmem gerekirse, Ak Parti’de Aday Adaylarının sayılarını sayamaz olduk. Resmi kurumlardaki görevlerinden istifa edip (İzine ayrılma) ardından Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapanların, gerçekten Belediyecilik hizmeti bilgi birikimleri veya bu işi gerektiği gibi yapacaklarına inandıklarından mı, yoksa  görevlerinde ‘yükselme’ amaçlı mı yaptıklarını sormak isterim!

İnsanların, daha doğrusu halkın aklı ve görüşleriyle “dalga geçilmesi” olayı çirkin bir anlayış olsa gerek!

Osmaniye Belediyesinin şu anki Başkanı Kadir Kara, iki dönemdir bu görevi yürütürken, üstelik Belediyecilik hizmetindeki yılları da anımsamak önem taşıyor!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye doğumlu, ancak okul ve askerlik yaşamı sonrası 1986 yılında Aksaray Belediyesinde başladığı görevi ile Belediyeciliğin ne olduğunu bilen, kavrayan biri.

Başkan Kadir Kara; Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden 1983 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuş bir teknik insan.

Osmaniye Belediyesi siyasi tarihinde aynı partiden üst üste ikinci kez Başkan seçilen biri. Ayrıca üçüncü kez partisi tarafından aday gösteriliyor.

Ak Parti’ye bakıyoruz, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Aday adayları başvuruları ve parti binası kalabalık!.. 

Osmaniye Belediye Başkanlığı için başvurulara baktığımızda; Fazıl Nacar, Ömer Yağmur, Mehmet Poyrazoğlu, Ruhi Örtlek, Ökkeş Demir, Mustafa Şen, M.Kürşat Çapar gibi isimleri görüyoruz. 

Başvurular sürüyor, ancak  ilçelerdeki başvurular hakkında bilgi öğrenemiyoruz. Bunun da nedeni Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor’un telefonuna bir türlü ulaşamıyoruz. Meşgul olmadığı halde “telefonunu açmama” gibi bir özelliği olan isimler listesine Ak Parti İl Başkanını da ekledim.

CHP’ye bakıyoruz, merkez veya ilçelerde bir basın açıklaması yapılmıyor! İYİ Parti’de Perşembe günü hareketli saatler yaşandı. İl örgütü, Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcıları, ayrıca Hatay İl Başkanının da katılımı ile çarşı merkezinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Mart sandığa bakarken, vatandaş da sadığa gidecek!..Esen kalın!..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar