26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mart kapıdan baktırır!...

Dünya ülkeleri Korona virüs tehlikesini ve her geçen gülen insanları konuşuyor.

Öldürücü virüs tehlikesinin insanlardaki bulaşma sayıları incelediğimde, Dünya da 115 ülkede görüldüğünü sayabildim. En fazla ölümün yaşandığı Çin’de 3 bin 136 kişi yaşamını yitirirken, hasta sayısının ise 80 bin 761 kişi olduğunu öğreniyoruz. Ölüm olayındaki ikinci sırada olan İtalya’da 463, İran’da 291, Güney Kore’de 54, İspanya’da 31, Fransa’da 30, ABD’de 27, Japonya’da ise 10 insan korona virüsünden yaşamını yitirmiş.

Diğer ülkelerdeki ölümler ise henüz çift haneli rakamlara ulaşmazken, dünyada 115 ülkede Korona virüsüne yakalananların önceki günkü sayılarına göre toplamda; 115 bin 761 kişi olduğunu görmekteyiz.

Ölümleri incelediğimde ise toplam 24 ülkede yaşanan ölümlerde; toplamda 4 bin 85 kişinin yaşamını yitirdiğini öğreniyoruz.

Sağlık Bakını Fahrettin Koca TBMM’de yaptığı bilgilendirme konuşmasında; “Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Türkiye’de Korona yok diyemem!” sözlerini kullanmıştı.

İki gün öncesine kadar, Türkiye’de görülmediğinin bilgileri halkımız arasında sevinçle karşılanırken, İstanbul’da bir kişide görülmesi haberi insanları endişelendirmeye başladı.

Dünyanın 115 ülkesinde Korona virüsü belirlenirken, Türkiye’nin bu ülkeler arasında bulunmaması gerçekten düşündürücü değil mi!?

Bizim milletimiz sağlığına özen gösteriyor, el ve yüzlerini yıkamayı ihmal etmiyor! Ama, karşılaşmalarda sarılıp öpüşmeler, tokalaşmaları bizim milletimizin kültüründen silmek zordur!

Son günlerde tartışma konusu olan Katar yakınlaşması, Tank-Palet fabrikası ortaklığı gibi tepkileri anımsayın. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi (!) için ekonomik destek veren, Katar’da bile Korona virüsünden 18 kişinin etkilendiğini öğreniyoruz.

Türkiye olarak, Suriye ve Libya’da halkın huzur içinde yaşaması için uğraş veriyoruz. Barış adına savaşmak güzel de, şehit vermek zor geliyor garibanların ailelerine!..

Dünya Korona virüsünü konuşurken, Türkiye’de ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalabalık bir heyette gittiği Rusya’da, Devlet Başkanı Putin’in kapısı önündeki görüntüleri konuşuluyor.

Rusya ziyaretine, bu kadar Devlet yetkilisinin gitmiş olması tartışılmıyor! Türkiye’de yapılması gereken görüşmenin Rusya’ya alınması da tartışılmıyor! İdlib’teki hava saldırı sonucu şehit olan 34 askerimizin hangi ülkenin mermileri ve benzerleri olduğunun balistik incelenmesinin sorgusu yapıl mıyor! Ama; Suriye destekli saldırı ile oradaki askerlerimizin şehit olduğu yolundaki gelişmeleri “okumasını bilen” her insanın anladığını sanıyorum.

Rusya ziyareti sırasında, ülke televizyonu Türkiye Cumhurbaşkanı ile heyeti için böyle bir farklı haberi servis yapmış olabilir! Olabilir dememdeki amaç; “bizde de kamu yöneticilerinin verdiği gibi sözleri yayınlama, yorumsuz verme” gibi olayları anımsatmak isterim.

Türk heyetinin kapıda bekletilmesi çirkinliğini kınarken, bu konuda başkalarını suçlamak, eleştirilere tepki vermek yerine “Nerede hata yapıyoruz!?”denilebilse keşke!

“Mart kapıdan baktırır, Kazma kürek yaktırır!”diye bir halk hikmeti var ya; ben de diyorum ki; ABD ile Rusya kapıdan baktırır, kandilleri yaktırır ama ışıklarının çevreye yansımasını istemez!.. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar