24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5487
EURO34.8259
ALTIN2437.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Makyajın güzelliği…

Yüzünüze sürdüğünüz makyajın ani bir yağmurda çene kemiğine doğru aktığını fark ettiğinde, gömleğinizin kirlenmemesi için elinizi çene altına tutmaya çalışırsınız.

Bununla da yetinmeyip yağan yağmuru suçlamaya çalışırsınız.

Yok öyle yağma beyler! Yağmur yağdığında yüzünüzdeki makyajın bozulabileceğini düşünmediyseniz, suçu bir yerlere atmaya gerek yok!

İktidar partisinin yöneticilerine, görevleri ne olursa olsun “adam kayırma, işe yerleştirme” gibi olaylar karşısında tepkiler gösteren özellikle muhalefetteki insanlar, günün birinde kendilerinin aynı olayı yapmış olması doğru bir davranış sayılamaz.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında özellikle Belediyelerde ay sonunda kartla maaşlarını alanlar ve Belediye’nin yerini bile bilmeyenler olduğu, böylesi kişilerin işten çıkarılması olayları yaşanmaya başlandı. AKP’liler “CHP’li Belediyeler işçi kıyımı yapıyor!”diye yaygara bastı. Bu olay karşısında CHP’li Belediye Başkanları savunmaya geçtiler. İşten çıkarılan işçilerin durumları hakkında bilgilendirme yaptılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni seçilen Belediye Başkanlarını defalarca uyardı, aynı hataların yapılmamasını, adam kayırma olaylarının yaşanmamasını istedi. Sosyaldemokrat belediyeciliğin uygulanmasının da böyle olması gerekirdi.

Ancak, “kim takar Yalova Kaymakamını!” sözü gibi, İzmir’in Torbalı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur, bir yandan “Kartmatik belediye işçisi” diye çıkışlar verirken, kendi oğlunu 7 bin lira maaşla Belediye’de yönetici olarak işe aldı.

Oldu mu şimdi, ama soyadı “Uygur” olduğuna göre CHP’li Belediye Başkanı “uydurdu kılıfına!” ama işler düşündüğü gibi gitmedi, halkın tepkisi üzerine de geri adım atmak zorunda kaldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam, bu belediye başkanını partiden “ihraç” ederim!

Rize’nin Fındıklı İlçe Kaymakamının ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyorum, acaba Vali olarak atanmayı mı düşlüyor diye aklımdan geçiyor!?

Belediye, Millet bahçesi parkı’nın adını “Atatürk Parkı” olarak değiştirdi. Ancak Fındıklı ilçe Kaymakamlığı, Atatürk ismini kabul etmedi.

Buyurun buradan yakın şimdi! Bu ülkede; işsizlik, enflasyon, cinayetler, intiharlar, aile içi şiddet, dolandırıcılık her geçen gün artarken Kaymakam beyin taktığı noktaya bakın!

Yönetici olmak demek, şikayet etmek değil, çözüm yollarını bulabilmekten geçer. Ağlayıp sızlayacak bir yönetici beceremiyorsa hemen istifasını vermelidir!

Ülkemizde son 16 yılda elektriğe yüzde 307 oranında zam yapılırken, çalışan emekçi insanların maaşlarına yüzde kaç zam yapıldığını hesap ediyor musunuz!?

Din ve inançlar ileri sürülerek okullarının adını “İmam Hatip” olarak değiştiren iktidar, “İnançlı gençlik yetiştirmek istiyoruz!”diye seçim yaymacaları yaptı. Bursa’da 43 yaşındaki Müezzin Yakup Ç.’nin cep telefonu ile kız öğrenciyi soyunma odasında görüntülemeye çalıştığı olayından sanırım bilgi sahibisiniz.

İstanbul’da Suriyeli konuklarımızla ilgili bir gösteri yapılıyor. Bu gösteride yaşananlar, gösteriyi düzenleyenlerin  yurtseverlik adına değil, sadece bir eylem yapmak için yaptıklarını söyleyebilirim. Çünkü bu olayda Suriyeliler değil, onların hayranı olan bir takım STK’lar 100 kişi ile gövde gösterisi yaptı. 

Allah aşkına, biraz çevremizde olup bitenlere bakalım, lütfen! Bizim için başka ülke yok!... sayfılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar