24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5839
EURO34.8473
ALTIN2430.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mahallemde okul yoksa!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre; “herkes mahallesinde okuyacak”mış.


Çocuğunu istediği okula kaydettirmek için oturduğu adresi farklı gösteren veliye ve buna göz yuman okul yöneticilerine ise ceza uygulanacakmış.

 
Okul kayıtları önümüzdeki günlerde başlayacak, e-okul üzerinden yapılacak olan kayıtlarda, adrese dayalı kayıt sistemi gereği çocuklar oturdukları mahallelerdeki okullara kayıt yaptıracaklar.


Buraya kadar uygulama güzel, en azından çocuklar evlerine yakın okullara kaydoldukları için ulaşım yönünden de güzel olacaktır.


Ancak, yeni eğitim ve öğretim dönemindeki Osmaniye açısından düşündüğümüzde iki okula bu yıl öğrenci kaydı yapılmayacak. Namık Kemal ile Şehit Yasemin tekin İlköğretim okulları ‘İmam hatip’e dönüştürülmesi sonucu, bu iki okula yeni öğrenci kaydı yapılmayacak, ancak başka okullara gönderilecek.


Ben Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde oturuyorum. Adrese dayalı kayıt sisteminde Şehit Yasemin Tekin İlköğretim okuluna çocuğumu yazdırmam gerekiyor. Ancak, bu okul yeni eğitim döneminde çocuğumu kaydetmeyecektir. Mevcut öğrenciler de okulları bitinceye kadar bu okulda okuyacaklar, mezun olup gidecekler, sonunda da İmam Hatip olarak eğitim verilecek.


Bir yanda İmam Hatip, bir yanda da İlköğretim okulu olarak bu iki okulumuz mevcut öğrenciler mezun oluncaya kadar hizmet verecek.


Yeniden okul kayıtlarına dönmek gerekirse; öğrencilerin oturdukları mahalledeki okula kayıt olması koşulu ve kayıt olamaması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ne diyecek? “İstisnalar kaideyi bozmaz!”! mı diyecekler.


Oturduğum mahalledeki okula çocuğumu kaydettiremeyeceğim, bana en yakın okulu önereceklerdir. Ama ben o mahallede oturmuyorum ki! Bu durumda ben de, çocuğumu kaydeden okul yöneticileri de ceza mı alacaklar?


“Osmaniye’de Namık Kemal ile Şehit Yasemin Tekin İlköğretim okulu yakınlarında oturan öğrenciler hariç, diğer mahallelerdeki çocuklar kendilerine yakın okullara kayıt yaptırmak zorunda olacaklar, ancak bu iki okul öğrencileri için ise bizler okul ayarlayacağız”denilse veliler de rahatlayacaklardır.


Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu konuda öğrenci velilerini aydınlatmasını bekliyoruz. İmam Hatip’e dönüştürülen iki okulun yakınında oturan çocuklar yeni eğitim-öğretim döneminde hangi okullara kayıt yaptırabilecekler? E-okul üzerinden kayıtları çıkmayan okullara kayıt yaptırırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bizlere birer yazı verilecek mi? Bu iki okula kayıt yaptırma hakları ellerinden alınan öğrenci velileri ile başka okula kayıt yapan okul yöneticilerinin cezalı duruma düşmemeleri için Milli Eğitim Müdürlüğünün bir açıklama yapmasını öğrenci velileri adına bekliyoruz.


Kayıtların başlamasına günler kala, yeni kayıtların hangi okullara kaydırıldığı konusunda bir açıklama yapılırsa veliler de kayıt yapacak olan okul yöneticileri de rahat edeceklerdir.


Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuda bir bilgilendirme bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar