24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.7869
ALTIN2421.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Lütfen ciddiyet!

Her ne kadar çılgınca hareket eden, dik başlı ve özgürlüklerine düşkün millet olsak ta, bazı olayların şakaya ve meydan okumaya gelmeyeceğini de bilmek zorundayız.

Dünya gündemindeki Koronovirüs tehlikesi ve ölümleri konuşurken, ülkemizdeki tehlikelere karşı uzmanların ve devlet yöneticilerimizin uyarılarını hala ciddiye almayanlar olduğuna rastlamaktayım.

Lütfen beyler, ciddi olalım, şaka değil gerçeklerin yaşandığı olumsuz olaylar karşısında geri dönüşü olmayan çıkmaz sokakta sıkışıp kalmayalım!

Virüsün dünyanın değişik ülkelerine dağılması ve can kayıplarına neden olduğu günlerde, ülkemizdeki bazı kişilerin; “Bize bir şey olmaz!” gibi şakalaşarak konuşmalarına dün olduğu gibi bugün yine karşıyım!

Ülkemize giren tehlike, yurt dışında yaşayanların yurdumuza girdiklerinde, değişik temaslar neticesinde başkalarına bulaşan virüslerle çoğalmaya başladı.

Ülkemizin dört bir yanından gelen bilgi ve raporlar neticesinde yetkililer gerekli önlemleri alma uğraşı veriyorlar. İnsan olduğunu söyleyen her birey, bunu kanıtlamak için kendisine, çevresindeki diğer insanlara ve sevdiklerine zarar vermemek için uyarıları önemser, ancak o zaman İNSAN olduğunu kanıtlamış olabilir!

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından Cumartesi günü açıklanan Korona’dan ölenlerin sayısı 9, hastalığa yakalananların sayısı ise 670 kişiydi.

Pazar günü saat:14.00’te, TRT’den dinlediğim yine Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ölü sayısı 21, hasta sayısı ise 947 kişiye yükseldi.

Dün saat:12.00’deki TRT haber bülteninde, ölü sayısının 30, hasta sayısının ise 1236 kişiye yükseldiğini öğrendim.

Nerede, ne iş yaparsanız yapınız; yaşınız, mesleğiniz, eğitim durumunuz ne olursa olsun, uyarıları ciddiye almak yaşama ve yaşatabilme nedeniniz olmalıdır.

Tehlikeyi ciddiye almadığımız sürece, günün birinde kendinize veya en yakın sevdiğiniz insanlara bulaşıp bir daha göremeyeceğiz toprağa törensiz gömebileceğinizi unutmayınız!

Giden canları geri getiremezsiniz ama, canların; yaşanabilecek olumsuzluklarla ölmesi yerine, doğal olarak hayattan kopmasına da sanırım saygı duyarsınız!

Son alınan kararlar da önemli! Virüs tehlikesine karşı direnci yetersiz olan 65 yaş üstü insanların sokağa çıkmaması, hatta uyarıya uyulmaması karşısında para cezası verilmesi caydırıcılığı, insanlarımızın yaşamı için önemlidir.

Hizmetleri durdurulan işyerleri sahipleri, her ne kadar ekonomik sıkıntı yaşayacaklarını söyleseler de, çalışanlarının hijyenik olabilmesi noktası, müşteri yoğunluğu gibi tehlikeleri ciddiye almak durumundayız!

Cumartesi günü akşam saatlerinde alış veriş için giden bir vatandaş; “Market’teki kasiyerin elindeki eldivenin rengini gördüğünde” değiştirmesi önerisinde bulunduğunu söylemiş.

Bazı İşyerleri açılış saatlerini; 09.00’lara aldılar. Önemli olan açılış saatinin geç olması değil, sağlıklı ve hijyenik hizmet verilmesi olmalıdır.

Bu arada semt pazarlarındaki insanların tezgahların aralıklı olmasına da bir çözümün getirilmesi Zabıta ekiplerince getirilmesi önem taşıyor.

Birlikte, inanarak, uyarılara uyarak ve uygulayarak bu tehlikeyi de atlatacağız. Buna inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar