29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Lütfen; Aklınızı kullanın!

Bu başlıktan kimse alınmamalı, ancak üzerine alınan kim olursa olsun alınmakta serbesttir.

Osmaniye’nin gelişimi, kalkınması, tanıtılması ve sorunsuz bir il olması için verdiğim uğraşlarıma farklı  veya siyasi gözlerle bakanlara buradan “aklınızı başınıza alın!”diyorum.

Onlar ki, akıllarını siyasi partilerinin merkezinden gelen sözcükleri sokaktaki halka anlatarak kendilerine bir iş kapısı gibi gören bir anlayış içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar.

Günlük olarak 10 yıldır aralıksız olarak gazetelerimde köşe yazarak özellikle Osmaniye ve ülkemizin gerçeklerini gündeme taşımaya çalışıyorum. Nokta kadar çıkar için, virgül gibi eğilmedim. Eleştirilere açık olarak gündeme getirdiğim konularda fincancı katırlarını ürküttüğüm zatlar tarafından tepki gördüm. Umursamadım bile o zatların zırvalıklarını. Önce o zatlar, kendi iradeleri ile hareket etmesini öğrenmeli diye böyle düşünme günlerine dönmelerini bekleyip durdum.

İşe girme kaygısı veya ticarette  ekonomilerini geliştirmek amacı ile kendilerini iktidar partisinden yana gösterenlerin hal ve hareketlerine güldüm. Çünkü bu olayların gelip geçici olduğunu yılların meslek deneyimim nedeniyle biliyordum.

Benim mesleğim gazetecilik, radyo ve televizyon program sunuculuğu. Bunu tüm okurlarımın bilmesini burada bir kez daha duyurmak istiyorum. Sigortam da gazeteci olarak her ay aksamadan yatırılmaktadır.

Gelelim beni eleştirmek isteyen soytarı gibi görünen ve kendilerine ‘erkek’ sananlar ile ‘doyumsuzluklarını sosyal medya ile paylaşmaya çalışan, parmağı zilli”lere.

Osmaniye’de yerel yönetim boşluğu yaşandığından, siyasi olarak olaylara ‘göz yumulurcasına’ hareket içerisinde davranıldığından olsa gerek ki, son 12 yıldır bir adım öteye  gidemiyoruz. (Rutin, yani olması gereken hizmetleri ‘hizmet olarak görmüyorum)

Bana kızan her türlü siyasi görüşlü insana soruyorum; akşam saatlerinde çarşıya çıkınız. Saat: 19.00’da kentimizin en önemli caddelerinde kaç işyerini açık bulabilirsiniz?

Sigara alabilmek için bile Musa Şahin Bulvarında saat: 22.00’de kapatılan işyerlerine gitmek zorunda kalırsınız.

Tatlıcılar açıktır, unlu mamüller ürünleri satanlar açıktır. Ancak evinize giderken sabah kahvaltısı alabileceğiniz bir market veya bakkalı saat:19.00’dan sonra bulamazsınız.

Camilerin tuvaletlerinin bile saat: 21:00’de kapatıldığı, insanların tuvalet gereksinimleri için yer aradığı bir Osmaniye’den sözeden yazılarımla bana kızanlara “YUH OLSUN!”

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; nerede ve ne için? 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ikinci kez Belediye Başkanı seçilmesi ile birlikte kentte çok önemli olayların dışında kentte görünmeyen ve sürekli il dışında bulunarak, “proje anlaşması” adı ile ‘yok’ olan bir Başkanımız Belediyemizi vekillere bırakarak giderken, geride nelerin yaşandığının hesabını sormayan bir muhalefet partisi, yani AKP’li Meclis üyelerinin neler yaptığını merak ediyoruz! Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar