27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Lastik ayakkabılı öğrenciler

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk zili dün çaldı. Açılış töreninde güzel duygular dillerden dökülürken, yoksul aile çocukları ve velilerin duygulu bakışlarını görenler olabildi mi?


Okula lastik ayakkabısı ile gelen öğrencilerden öğretmenlerinin dışında kimlerin haberi oldu?


Kentteki okulların bir çoğunda modern sınıflar bulunurken, bilgisayarı bile olmayan okulun bulunup bulunmadığı Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerince araştırıldı mı?


Okul Müdürlerinin çoğunluğunun değiştirilmesi, yeni okullarına öğretmen olarak gönderilmeleri ile bu eğitimcilerimiz yeni geldikleri okullara alışmanın duygulu anları ile çalışmaya başladılar.


Şimdi benim burada anlatacaklarım daha farklı olacak. Paylaşım; güzellikler paylaştıkça çoğalır, eksiklikler paylaştıkça  giderilir.


Osmaniye İl Müftümüz Ramazan Çortul’a yeni eğitim ve öğretim yılının başında bir öneri sunmak istiyorum. Dinimizde okumanın önemini anımsadığımızda İl Müftümüz Çortul’un özellikle yoksul ailelerin çocuklarına katkıda bulunulması amacı ile güzel hareketleri hayata geçireceğine inanıyorum.


Böylesi bir önemli konuda Müftü Çortul’un duyarlı hareketler içerisinde olacağını düşündüğüm için önerimi sunma gereği duydum.


Cuma günleri camilerde verilen vaazlerde yoksul öğrencilere destek amaçlı yardımların toplatılması sağlamaz mı? Her Cuma namazı çıkışında Karadeniz’den Ege bölgesine kadar değişik il veya ilçelerde yapılacak olan cami inşaatları yararına para toplanıyor. Bu konudaki yardımların toplanması ve katkıda bulunmak isteyenler cami cemaatine duyuruluyor.


Okullarımız açıldı, ekonomik yönden giysilerini alamayan, yukarıda da yazdığım gibi lastik ayakkabı ile okula gelen yoksul ailelerin çocuklarına rastlıyoruz.


Gururlu olan bu aileler çocuklarını lastik ayakkabı ile okula gönderip kimseye gidip ayakkabı almasını isteyemezken, çocuklar da arkadaşlarının yanında boyunları bükük halde sınıflarında ders yapmaya çalışmaları olayına katkıda bulunmak dinimizin gereklerinden birini hayata geçiremez miyiz?


Veliler ve öğrencilerin gururları ile oynanmadan, sınıf öğretmenlerinin belirleyeceği öğrencilerin gereksinimleri okulun daha ilk günlerinde giderilemez mi?


Camilerde toplanan yardımlar birkaç kez de lastik ayakkabısı ile okula giden öğrenciler için yapılsa olmaz mı? Bu konuda İl Müftüsü Ramazan Çortul, cami imamlarına duyuru yaparak çocukların sevindirilmesi sağlanamaz mı?


Şimdi okuma zamanı, çocuklarımızın geleceğini düşünme zamanı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bugünden sahip çıkmadığımız zaman, ülkemizin geleceğini de sağlıklı temeller üzerinde yükseltemeyiz.


Bu önerilerimin İl Müftümüz Ramazan Çortul tarafından dikkate alınacağını, yoksul aile çocuklarının da sınıftaki diğer arkadaşları gibi boyunları bükük, lastik ayakkabıları ile derse girmemelerine katkıların sağlanacağını ümit ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar