20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Lafla peynir gemisi yürümüyor!

İktidara gelmek için vatandaşın karşısına çıkıp, akıllarından ne geçiyorsa; yapıp yapamayacakları hesap etmeden konuşanlar, koltuklarına oturduklarında bocalamaya başladıklarında, farklı bahaneler bulmaya çalışıyor.

Türkiye’de 20 yıldır iktidarda olan siyasi iktidar, seçimler yaklaştığında vatandaşın karşısına çıkıp, yürekleri okşayan güzel sözcükler kullanıyorlar.

Sosyal devlet anlayışında vatandaşı mutlu etmek, üretime katkı sağlayarak emeklerinin karşılığında evlerine ekmek götürmek vardır.

İnsanları yoksullaştırmak, devlet kurumları aracılığı ile gıda dağıtarak karınlarını doyurmaya çalışmak ve onları muhtaç duruma düşürmek sosyal devlet anlayışında olmamalıdır.

Çalışmadan insanlara yiyecek dağıtılıyorsa, orada insanları uyuşukluğa ve üretmemeye itiyor anlamına gelir. Çalışanlardan alınan vergilerle, çalışmayanlara verme anlayışı yerine, o insanları rencide etmeden iş olanağı sağlamak daha verimli olacaktır.

İktidar partisi sözcüleri ellerine mikrofonu aldıklarında, sayı vererek ne ihtiyaç sahibine ne kadar yardımda bulunduklarını hünermiş gibi dile getiriyor. Her geçen yıl bu sayının arttığını gördüğümüzde, vatandaşların sayılarında her yıl yeni yoksulların oluştuğu net olarak okunabiliyor.

Konuşmakla değil, konuşulanların ve ağızdan çıkan sözlerin zamanında ve gününde yerine getirilmesi iktidarların sağlıklı çalıştığını gösterir.

Mevcut iktidar 2018 yılında  çözüme kavuşturacağını söylediği EYT sorunu ile ilgili bugünlerde yeniden sözleri ısıtmaya başladı.

Hazırlıklar yapılıyormuş, 2023 yılında çözülecekmiş.  4 yıldır neredendiniz de  seçimler yaklaştığınızda aklınıza yeniden geliyor demezler mi?

Bir de Üniversite öğrencilerinin KYK borç faizleri var. 18 Temmuz 2022 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerin KYK borç faizlerinin silindiğini söylemişti.

Verilen sözlerin karara dönüşmemiş ve Resmi Gazetede de yayımlanmamış olması nedeniyle hayata geçirilemiyor. Bu olayla ilgili 2 milyon 157 öğrencinin maduriyeti devam ediyor.

İktidar sözcüleri konuşuyor; “Yaparsa Ak parti yapar!” Vatandaş ta diyor ki; “Yapın da görelelim! Yaptıklarınızı da görüyoruz!”

Yollar, köprüler, hastaneler, tüneller, hava alanları gibi yerlerden sözediliyor. Bir hükümetin yapması gereken bu hizmetler sanki ilk kez yapılıyormuş gibi gösterilmemeli.

Okullar açılıyor, bazı okullardaki sınıflarda 60-70 öğrencinin ders göreceği yönündeki haberleri Milli Eğitim Bakanı sanırım biliyor olmalı.

Geçmiş yıllardan sözeden iktidar sözcüleri, bugünlerde yaşanılanları o eleştirdikleri yıllara döndürdüklerinin farkına varabilmelidir.

Bundan 40 yıl öncesinde bile az sayıda öğrenci 60-70 kişilik sınıflarda ders görüyordu.

Bu kadar yol, köprü, hastane yapılırken okul sayılarının neden artırılmadığı gündeme geliyor.

Okul kayıtlarında para alınması olayları yeniden gündeme geldi, okul servis ücretleri bu yıl velilerin ceplerini yakacak.

3.500 Tl emekli maaşı alan bir velinin çocuğuna vereceği servis parası ile ev kirasına bu paranın yetip yetmeyeceğini, hizmetleriyle övünen iktidar partisi sözcüleri hesap etme zahmetinde bulunmalıdır.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar