29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

KYK-KPSS-EYT derken

Mevcut iktidarın yaptıkları hizmetleri dinlerken, yaşım sanki yarıya iniyor.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerindeki konuşmaları dinlerken, yaşamamış ve bilmemiş olsam inanacağım.  Eğer yaşım 20-25’lerde olsa belki inanabilirdim.

EYT’lilerle ilgili 2018 yılında verilen sözleri anımsayın. Çözülecekti ve denildi ki; “Çözerse AK Parti  çözer!” Yıl 2022’nin ikinci yarısına gelindi çözüldü mü?

Üniversite öğrencilerine KYK borçlarından dolayı icralar gelmeye başlandı.

Faizi ile birlikte borçların ödenmesi istenirken sayıları her geçen gün artan KYK borçlusu öğrenciler tepkiler vermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençleri faize ve enflasyona kurban etmeyiz”diyerek yaptığı konuşma, ardından kabine toplantısı yaptığı açıklamalara gözatıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Temmuz 2022 günü KYK borç faizlerinin silindiği yönündeki açıklamasının ardından, henüz bir gelişme yaşanmış değil.

Yasa çıkmayınca Devlet dairelerinde uygulamaya geçilemiyor. Borçlarını e-devletten sorgulayan gençler borçlarındaki rakam ile faizlerin nasıl silindiği yönünde mevcut durumdan bir şey anlayamıyorlar Bu konudaki belirsizlik hala devam ederken, 3 milyon 157 bin Üniversite mezunu, sabır ve heyecanla verilen sözün yasallaşarak yürürlüğe girmesini bekliyor.

Üniversite mezunlarının okurken aldıkları KYK borçları, bir işe girdikleri anda maaşlarından belli bir oranda kesiliyordu.

Ak Parti iktidarı döneminde ise, Üniversiteyi bitiren öğrencilerin işe girip girmeleri önemsenmeden  aradan 2 yıl geçmesinin ardından  geri ödemeleri istenmeye başlandığını anımsatmak isterim.

Son olarak KPSS ile ilgili yaşanan skandalla ilgili Bir milyon 600 dolayındaki gençten özür dilenmesi yerine, sınavların yeniden yapılacağı ve giriş ücreti alınmayacağı yönünde açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “sorular sızdırıldı” iddiaları ve sınavın iptali ile ilgili muhalefeti suçlayarak, “Gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan soruların sızdırılması ile ilgili olarak; "FETÖ'cü grup mu desek; 6'lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi…

Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl   aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük." dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinin ardından 6 yıl geçti. “Fetö” terör örgütünü 6 yılda temizleyemeyen iktidar, hatalarını aramak yerine sorumluları başka yerde aramaktan vazgeçmeli…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar