26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kuyruğuna geldik

Bir halk deyimi vardır; “yüze yüze kuyruğuna geldik”diye.

Yaşantımızda 2014 yılının son  günlerine geldik. 11 gün kaldı şunun şurasında bu yılı uğurlamaya. 2015 yılına merhaba derken, içinde yaşadığımız yıldaki tatsız olayların bir daha yaşanmaması dileklerinde bulunacak insanlar.

Bir yıl içerisinde acı ve tatlı günler yaşandı veya yaşatıldı diye konuşulacak. Yeni yıldan beklentiler ve düşler kurulacak. Yeni yılın şanslı ve başarılı olması dilekleri tutulacak.

Kişiler kendileri için geride kalan bir yıllık süre içerisinde nerede hatalar yaptıklarını, hangi olanakları değerlendiremediklerini, hangi fırsatları kaçırdıklarının hesaplarını yapacaklar.

Almak isteyipte alamadıkları eşyaları, kavuşamadıkları sevdiklerini iç çekerek anımsayacaklar.

Görevlerinde yükselenler kendilerini şanslı sanarken, görevlerinde derecesi düşenler bu yılı anarken üzüntü ile anımsayacaklar.

Halka ve görevlerine sorumluluk duyan yöneticiler ise, geride kalan bir yıl içerisinde hizmet noktasında yetersizliklerini yeni yıl ile birlikte başarılı hale getirmenin sorgusunu yapacak.

Yönetici kademesinde bulunanlar, geride kalan bir yıl içerisinde veremedikleri hizmetler için üzülecek, yeni yılda daha sağlıklı ve başarılı hizmetler verebilmenin hesaplarını yapacak.

Günü kurtarmak için yönetici konumunda olanlar, etliye sütlüye dokunmadan yöneticilik yapanlar ile koltuklarından hiç inmeyeceklerini sananlar ise her zamanki gibi tek düze yaşamlarını sürdürecekler.

Her yokuşun bir de inişinin olduğunu bilemeden yaşayanlar, her dik duruşun bir an gelipte boynunun büküldüğünü anlamayanlar ise o anları yaşamaya başladıklarında anlayacaklar.

Parasız gün yaşamayanlar, parasız günle yaşadıklarında, eşsiz gün yaşamayanlar eşlerini kaybettiklerinde, anne ve babasızların halinden anlamayanlar anne-babalarını kaybettiklerinde o yaşamı yaşamaya başlarken anlayacaklar.

Canlı yaşamının mutlaka bir engelli adayı olduğunu bildikleri halde engellilere karşı davranışlarında iyi niyetli olmayanlar, günün birinde engelli hale düştüklerinde anlayacakları gibi, bol paranın içinde lüks yaşam sürdürenler günün birinde ellerindeki paranın da, malin mülkün de gittiğini gördüklerinde anlayacaklar.

O zaman onlar için yaşam kabus haline dönüşecek, geçmişteki yaşantılarını anımsayarak pişmanlıklarını çevresindekilerle konuşmak isteyecekler ama kimseyi yanlarında bulamayacaklar. Çünkü, dün tepeden baktıkları insanları çevresinden kaçırdıkları için, dinlemedikleri insanlar da yarın onu dinlemeyecektir.

Sağlıklı iken sağlığın, varlıklı ile yoksulluğun, paralı iken parasızların halinden anlamayanlar, gün olup o hor gözle baktıklarının haline düştüklerinde anlamaya çalışsalar bile anlayamayacaklardır.

Bir yılı daha gerilerde bırakırken, yaşantımızdan bir yıl daha giderken 365 gün 6 saatlik süreç içerisinde çevrenizdekilerle nasıl yaşadığınızı, kazancınızdaki paranın ne kadarının helal, ne kadarının haksız, ne kadarının yolsuzca kazandığınızın hesabını yapıp yapmadığınızı bu hafta sonuna kadar sorgulayın. Çünkü yeni bir yıl geliyor, bu yıl yaşadığınız kötülüklerden yeni yıl ile birlikte arınmayı deneyin. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar