20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kurtuluş…

Sarıkamış’ta soğuktan ölen Mehmetçiklerimiz üzerinden on yıllar sonrasında siyaset yapılmaya çalışılıyor! Kendilerine göre kar altında soğukta ölen; kurtuluş mücadelesi veren askerlerimiz için şiirler yazılıyor, ağıtlar yakılıyor ve onurlarına türküler söyleniyor!

Bugün 7 Ocak, Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle  çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 

Birileri çıkıp etkinlik programında konuşacak; Kurtuluş mücadelesi için ölen şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söyleyecek, Öğrenciler şiirler okuyacak! 
İlin Valisi, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Kamu Kurum ve kuruluşlar, siyasi parti ve sivil toplum  temsilcileri, Osmaniye’nin kurtuluş yıldönümü programına katılacaktır.
 
Marifet, şehit olan askerlerimizle yıllar sonrasında ‘gurur duymak’ değil, onları o sıkıntılar içerisinde bıraktığımız olmalıdır!

Bugüne gelirsek; Suriye topraklarında şehit olan askerlerimizin olayı, başka ülkelere gönderdiğimiz askerlerimiz, son olarak Libya’ya gidecek askerlerimiz ve akıbetlerini düşünmeliyiz!

Devletin başındaki yöneticiler, TBMM’de bu kararları alırken, Türk milletinin duygularından yararlanıp ta, emperyalizmin dümen suyuna gidilmemesi  konusunda tepkileri olan Vekillerimizi yüreğimden kutluyorum.

Ülkemizdeki Termik santraller ile ilgili haberleri izliyorsunuz. Devlet bütçesinden “destek” aldıkları halde, aldıkları parayı nereye harcadıkları bilinmeyen Termik santral işletmecileri, filtre takılması için 2,5 yıl daha süre istediler. Bu süreyi TBMM’ne gönderdiğimiz  vekillerimiz kabul etti.

(Burada; AKP ile MHP Vekillerin oyları)  ile kabul edildiğinin altını çizmek  isterim. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, kendi partisinin Milletvekilleri ile destekçisi MHP’li vekillerin kabul ettiği; “Termik santlarlere filtre takılmasındaki 2,5 yıllık erteleme” görüşmesini kabul etmeyerek, aslında önemli bir mesaj vermiş oldu.

Milletin seçtikleri Vekiller,  milletin sağlığını, tarımını ve geleceğini düşünmek yerine, belli noktalara kurulan  termik santral işletmecileri ile görüşerek bir takım “çıkar” lar mı sağladıkları yönünde  yorumlar ağırlık kazanmaya başladı.

Yeniden Osmaniye’nin Düşman işgalinden kurtuluş gününe dönelim.  Etkinliklerin program yapılışında anladığım kadarı ile;” günü kurtarma ve kurtuluş günü etkinlikleri yapıldı” diye  etkinlik programı yazılıp gerçekleştirildi. 

Böylesi bir kurtuluş programının; “yapılmak için yapıldı!” anlamında olduğunu belirtmek istiyorum. 

Bu konuda; Başkan Kadir Kara’nın; Üçüncü döneminde ekonomik sıkıntı yaşaması ile birlikte, Yerel Basın ile Kurtuluş günü’müzü paylaşmaması dikkatlerden kaçmıyor…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar