26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kurban’la gelip, Ramazan’la gitmek...

Geçtiğimiz günler içerisinde Valiler kararnamesi'nin yayınlanması ile birlikte Valimiz Kerem Al'ın da görev yeri değişti.

Valimiz Kerem Al, Osmaniye'nin diğer Valileri gibi 'Merkeze' alınan isimler arasında yer aldı. Aklınızı karıştırıp ta hiç düşünebiliyor musunuz,

Osmaniye'ye Vali olarak atananların ilk Valilik görevi bu kent olurken, bir çoğunun Merkez Valiliği görevine atanması olayı neler çağrıştırabiliyor!?

Osmaniye Valiliği görevine ilk kez Merkez Valisi olarak görev yapan Kerem Al atanmıştı. Diğerleri gibi Osmaniye'de Vali görevine başlamayan isimler arasındaydı.

Vali Kerem Al, 2014 yılında Kurban Bayramı öncesinde kente gelerek göreve başlamış, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bayramlaşma töreninde protokol ve halkla buluşmuştu. Kurban Bayramı ile kente gelerek göreve başlayan Kerem Al'ın Ramazan Bayramı ile kentten ayrılması bir tesadüf olabilir miydi!?

Osmaniye'de görev yaptığı süreçte kültür ve sanata önem veren bir Vali olarak tanıdık o'nu. Hizmet noktasında zaten yerel basından haberlerini okuduğunuz için bunun ayrıntılarına girmeyeceğim.

Kurban Bayramı ile kente gelen Valimiz, Ramazan Bayramı bayramlaşmasının ardından kente veda ediyordu.

Kutsal günlerde kente gelip, yine kutsal günlerde kente veda etmek nasıl bir duygudur o'nu Valimiz Kerem Al'ın unutamayacak bir anı olarak belleğinde kalacağını düşünüyorum.

Bayramlar; mutluluk, barış, dostluk ve paylaşma günleridir. Bayramların bir kente veda etme, dostlardan ayrılma günü olması insanın yüreğinde burukluk oluşturması doğaldır.

Yeni Valimiz Bayramdan sonra kente gelecek, tanışacağız, görüşeceğiz ve kenti tanıma adına önce Kamu kurum Müdürleri ile toplantılara başlayacaktır.

Birkaç ay, tanışma ve tanıma ile geçecek olan sürecin ardından Osmaniye'nin geleceği için neler yapılabileceği konusunda projeler üretecektir ve çalışmalar yoğunluk kazanacaktır.

Bu hafta sonu Valimiz Kerem Al, bir veda programı düzenledikten sonra Başkent'in yolunu tutmaya hazırlanıyor.

Osmaniye'de en uzun süreli görevde bulunan Vali Celalettin Cerrah oldu. En kısa süreli ise Dr. Mehmet Oduncu görev yaptı.

Valiler kararnamesi'nin ardından Vali değişikliği ile ilgili kentte değişik yorumlar getirilir. Şimdiki Valimizin de Merkez'e çekilmesi ile birlikte yine insanlar çeşitli yorumlar getirmeye başladılar. Aynı zamanda yerine gelecek olan Vali ile ilgili de araştırmalar yapılmaya başlandı.

“Gelen gideni aratır mı, aratmaz mı” diye vatandaşlar kendi aralarında sohbet yaparken, bazıları ise Merkez'e çekilmesinde siyasi tahminler yürütenler de yok değil!..
  
Osmaniye’deki siyasi partilerin İktidarından, iktidara sırt vereninden, muhalefine kadar olanlarına sormak isterim!
 
İktidar Partisi’nin iki Milletvekili, İl yönetimi ile ters düştüğünü görmedim. MHP’li belediye ile ve Milletvekili ile de uyum içerisindeydi.
 
Bunları da unutalım, hemşehrimiz, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin memleketindeki Valiler “Merkeze çekilirken” hemşehrimiz Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun ‘yürüyüşünü” eleştireceği yerde, kentindeki Valilerin Merkeze alınmasını bir sorgulayabilse, kentimiz sevinecektir!..

Yeni Valimiz'e kentimize hoş geldiniz derken, Bayramla gelip, Bayram sonunda kente veda edecek olan Kerem Al Valimize de sağlıklı, başarılı yaşam dilerken, güle güle diyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar