29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kültür ve Sanat günleri

Herhangi bir şehirde düzenlenen kültür ve sanat günleri, o yerleşim biriminin tanıtılmasında önem taşır.

Bazı yerel yönetimler vardır, halka coşku yaşatma adına  “halk konseri” düzenlerler. Bir sanatçı ile anlaşan Belediyeler binlerce lira para vererek düzenledikleri konserin ardından şehirlerinin tanıtıldığını sanarlar.

Ertesi günlerde bir bakarsınız ki, halk konserine gelen sanatçının adı ön planda, yerel yönetim ikinci, hatta üçüncü planda kalır.

Yerel yönetimler kendilerine özgü gerçekleştirecekleri etkinliklerle daha fazla şehirlerinin tanıtımını yapmış olurlar.

Mersin’in Erdemli ilçesi 130 bin nüfusu barındırıyor. Yaz aylarında özellikle Kızkalesi ve yöresindeki deniz kıyısına gelip konaklayanlar bu nüfusu 500 bin ve üzerine getirdiğine tanık olunuyor.

Normal nüfusu 130 bin olan Erdemli ilçesinin belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üç yıldır “yerel medya günleri” adı ile etkinlik düzenliyor.

Bir ilçe Belediyesi olarak  medya çalışanlarını şehrine getirip ağırladıktan sonrasında önemli tanıtımın yapılmasını sağlamış oluyor.

Birinci yılında 4 il, ikinci yılında 6 ildeki yerel medya çalışanları ve bazı Üniversitelerin akademisyenlerini buluşturan Erdemli belediyesi bu yıl 16 il ile KKTC’den yerel ve yaygın medya çalışanlarını buluşturdu.

Yaklaşık 260 medya çalışanı ile birlikte  16 ilin Gazeteciler cemiyetleri başkanları ve 9 Üniversite’den akademisyenler “medya sorunları” üzerine söyleşi de bir araya geldiler.

Bir ilçe Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu organizasyon ülkemizdeki il Belediyeleri tarafından bile cesaret edilip bugüne dek yapılmamıştı.

Erdemli Belediyesi üç günlük bu organizasyonda elbette belli bir rakamda ekonomik gideri oldu. Ancak, 17 ayrı noktadan gelen medya çalışanlarının yazacakları, yazı ve haberlerle Erdemli bir anda gündeme yerleşmiş olacaktı.

Binlerce lira para vererek reklam yaptırmak istese, ulaşamayacağı tanıtımı Erdemli Belediyesi medya çalışanları konuk etmekle daha az giderle gerçekleştirmiş oluyordu.

Erdemli ilçesinin nüfusu 130 bin, Osmaniye’miz il ve Nüfusu 522 bin 175 kişi olarak kayıtlarda bulunuyor.

Sadece Osmaniye’nin merkez ilçe nüfusu bile  259 bin 614 kişi olduğunu anımsadığımızda, her türlü Erdemli ilçesinden çok fazla insan bu kentte yaşamaktadır.

Erdemli ilçesi turistik yönden kendini tanıtan bir ilçe, buradaki denizin ve doğanın güzelliklerini tanıtma adına medya çalışanlarını da ilçesine çeken yerel yönetim güzel bir tanıtım olanağını yakalamış oluyor.

Yeniden Osmaniye’ye gelelim. Turizm yönünden yaylalarımızı ve kalelerimizi tanıtabiliriz. Bu konuda yerel yönetim olarak ne gibi çalışmalar yapılıyor?

Bir kentin tanıtımı için diğer unsurlardan biri de kültür ve sanatsal etkinliklere ağırlık vermek gerekiyor.

Bizim kentteki yerel yönetimin kültürel ve sanatsal etkinliklere gerektiği gibi masraf etmekten kaçındığını görmekteyiz.

Olaylar böyle gelişince de  1996 yılından bu yana İl olan Osmaniye’nin adını tanıtamadığımızdan, “Adana’nın ilçesi, İstanbul-Osmaniye mi?, Eskişehir- Osmaniye mi?”diye konuşanların dillerinden kurtarıp İL Osmaniye olarak tanıtamamışsak, yerel yönetimlerin kendilerini sorgulamaları gerektiği ortaya çıkıyor. Esenlikle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar