29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Korkunun Ecel’e faydası!..

Korku ile değil, iman ve inançla  görüşleriniz için dik durduğunuz zaman sizi birilerinin yıkması zor olacaktır.

Bu sözleri yazarken, öncelikli olarak kendimi, sonrasında da çevremdeki güzel dost insanları gözlerimin önüne getiriyorum.

Öğreniminiz, eğitiminiz kaç yıl olursa olsun, hangi yüksek bir öğretim kurumundan diploma alırsanız alınız, eğer oturduğunuz sıralarda size verilen eğitim ve öğretimleri yüreğinizin en derin koyağında saklamadan, sadece okulu bitirip diploma alma adına okuduğunuzu sanmışsanız, bence yılları boş yere geçirmişsiniz!

Bu sütunlardaki yazılarımı sadece gazetemizde değil, sosyal paylaşım sitemde de yayınlıyorum. Bazı kişilerin yorumlarındaki garipliğe anlam vermeye çalışıyorum. “Güzel yazıyorsunuz da, çözüm önerileri de getirmelisiniz, gazeteci olmak bu kadar da olayları eleştirmek olmamalı, gazeteci de haddini bilmeli!” gibi.

Bu eleştiriyi yapan kendince haklı olabilir. Ancak; benim hatalarım varsa kabul ediyorum, düzeltmesini de bilirim. Çözüm önerisi noktasına gelince, yazılarımda bunu da vurguluyorum. Sorun ülkemizi yönetenlerin, ekonomistlerin, Bakanlarımızın ve Başbakanlığımızın olayı ile ilgili ise benim onlara karşı çözüm önerisi getirmem için onlar kadar ülke yönetimini yönetmeye talip olan biri olmam gerekir. 

Benim emekli maaşlarındaki eşitsizlikle ilgili yazdığım yazı ile ilgili sosyal medyadan eleştiri yapan bir isim, “çözüm önerileri de getirmelisin!”diye yaşmış. Bu kişi Osmaniye’de yaşıyor, kişi olarak tanıyorum ama öncelikli olarak profil fotoğrafını gördüğümde ‘taraflı’ olduğunu gördüğüm için biraz ‘sert’ yanıt verdim.

Bu olayı okurlarımla paylaşmak istiyorum. Emekli maaşlarındaki adaletsizlik olayı son günlerde ülke gündeminde medyada yayınlan mıyor mu? 2000 yılı öncesi ile sonrasındaki SSK ve Bağ-kur emekli maaşları arasındaki adaletsizlik olayını inkar edebilir misiniz? 

Bu sorunu gündeme getirirken, Hükümetin Ekonomik işlerine Osmaniye’deki bir yerel gazeteci olarak ne gibi “çözüm önerisi” yapabilirim!?  Oradaki Milletvekilleri bu olayla ilgili gereken konuşmaları yapmıyorlarsa, 80’nci ildeki bir gazeteciyi kim takar!?

Okumayan insanla konuşabilmek ve anlaşabilmek zordur! Okumayın kişilerin yaşantıları çevresindekilerin verdikleri akıl ve yönlendirmelerle geçtiği için onlar ki, düşüncelerinin bittiği yerde ‘akıl hocalarını’ aramayı tercih ederler!

Son günlerde gündem oluşturan emekli maaşlarının 2000 yılı öncesi ile sonrasındaki adaletsiz ücretlerle ilgili aklınızı karıştırmak o kadar zor mu? 

İşçi olarak prim ödemesi ve yaş haddi aynı olmak üzere aynı işyerinde çalışan bir insan 2000 yılı öncesinde emekli olduğunda aldığı maaş ile bundan sonraki yılda emekli olan bir SSK’lının eksik  maaş almasındaki olayda “adaletli ücret” tanımlaması yapabilir misiniz?

Emekli maaşlarında prim gün sayısı ve yaş haddi belirlendi, üstelik eskilere göre artırıldığı halde, günümüzde emekli olan bir SSK’lı, 2000 yılı öncesinde emekli olan bir SSK’lıdan daha az maaş alması olayında “adalet” sorgulaması yapılamaz mı?

Osmaniye KÖY statüsünde olduğu için (açılımını yazmıyorum, merak edenler araştırıp bulsun diye) İşverenler, bu destekten yararlanmak için işçilerin sigorta primlerini eksik yatırdı.

İşçinin çalışma saatlerinde ve hizmetlerinde herhangi bir  değişiklik olmadı. Gün oldu, işçi emekliye ayrılırken primlerinin son 8 yılının üzerinden ödemeler hesap edilmesi yöntemi ile 960 Tl gibi bir maaşla emekliye ayrılması olayı yaşandı.

Aynı işte ve görevde Adana ili sınırları içinde çalışan biri için bu uygulama yapılmazken, sadece KÖY statüsündeki illerde emekliye ayrılan çalışanlara uygulanmasını siz doğru buluyor muzunuz?  İktidarınıza  ‘yaranmak değil’ kendi aklınızla olaylarınızı lütfen araştırınız!..

Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar