28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Konuklarımız geliyor

Suriye’de yaşananlara seyirci kalmadığımızı, hem diplomatik, hem de bu ülke insanlarına sahip çıkmakla gösteriyoruz.


İstikrar için, ölen canlar için ve insanlık için Suriyeli vatandaşlara sahip çıkıyoruz. Çadırkentlerin  sayılarını çoğaltıyoruz, onlara barınacak yerler ayarlamanın dışında giyecek, yiyecek ve maddi yardımlarda da bulunuyoruz.


Hatay, Gaziantep illerinden sonra şimdi de Kahramanmaraş ve Osmaniye’de Suriyeliler konuk edilecek.


Başbakan yardımcısını Beşir Atalay, TRT radyosuna yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde Suriyeli sığınmacılar için çadırkentler kurulacağını söyledi.


Osmaniye’ye de gelecek olan Suriyelilerin nerede barındırılacağını ve çadırkent kurulacağını merak ettim. Aslanda ben bu haberi Bakan Atalay’ın  radyo haberinden iki gün önce duymuştum. Cevdetiye’de oturan iki vatandaşla  bir yerde otururken, bana olayı anlattılar. Cevdetiye girişindeki eski Çukobirlik binasının onarılmakta olduğunu, buranın Suriye’den gelecek olan sığınmacılar için düzenlenmekte olduğunu anlattılar. Çukobirlik binası yıllardır kendi kaderine terkedilmiş, kullanılmıyormuş. Harabeye dönen bu bina şimdi Suriye’den gelenler için işe yaraması için onarım işlemleri başlatılmış.


Cevdetiyeli vatandaşlardan bu haberi öğrendikten iki gün sonra TRT radyosunun haber bülteninde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın  Osmaniye’ye de Suriyeli getirileceğini öğreniyordum.


Önümüzdeki günlerde Suriyeli komşularımız da olacak. Onların barınmaları ve sağlıklı yaşayabilmeleri için gıda, giyecek ürünleri yanında her türlü yaşamlarının düzenli olabilmesi için seferber olunacak. Topraklarını terk edip, ülkemize sığınanlara ülke yönetimi olarak kucak açıp onların sağlıklı yaşamalarını sağlayacağız. Güzel bir insanlık anlayışı, doğru olan da bu aslında. Zorda kalan insanların dini, dili, ırkı ne olursa olsun yardımcı olmak ve yaşamalarını sağlamak anlayışına sonsuz katılıyorum.


Suriyeli komşularımız memleketlerinde yemediklerini yiyecekler, giymediklerini giyecekler, sağlık hizmetlerinden de en güzel şekilde yararlanacaklar. Ülke olarak bu insanlara ne kadar süre bakacağız, buraya yapılan harcamalar hangi kaynaktan karşılanacak? Binlerce Suriyeli’nin yaşayabilmesi için onlara ayrılan kaynak yine bizlerin tüketim ürünlerine zam yapılarak mı gerçekleşecek? Bu ülkede vergimizi verip, sosyal güvence primlerimi ödeyerek bütçeye katkıda bulunan bizler, hastane kuyruklarının ardından tedavi olduktan sonra ilaç alırken muayene ücreti, katkı payı gibi para öderken, elektrik faturasını tanınan 5 günün sonunda ödeyemediğimizde enerjimiz kesilip, açma ücreti olarak 18 lira ödemek zorunda kalırken, kirasını ödeyemediği için  sokağa atılan insanlarımızı gördüğümüzde yüreğimiz sızlarken, Ramazan ayı içerisinde bir kez olsun çocuklarına susamlı pide alamayan insanlarımız varken, Suriye’de vatan topraklarını terk edip ülkemize sığınanları en sağlıklı şekilde yaşatabilmek kadar güzellik olamaz sanırım.


Avı gösterip ardından bizi koşturanlar, yakaladığımızda da avı elimizden alanları geçmiş tarihlerden anımsayıp, biraz kendimize ne zaman geleceğimizi düşünüyorum. Osmaniye’ye gelen Suriyeli’ler de inşallah İslahiye’de olduğu gibi bayrağımızı indirip, çadırkentlerine kendi bayraklarını dikmezler. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar