24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5878
EURO34.9391
ALTIN2429.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Konuklar ayaklandı

Suriye’de kimyasal silah kullanımı sonucu binlerce insanın öldürülmesine tepki olarak Osmaniye’deki tepkiler oldu.


Cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan insanlar Şam’da yaşanan olayları protesto etti, Esad yönetimine tepki gösterdi.


Suriye veya Irak, ya da Mısır, Filistin veya Libya… şöyle gerilere doğru baktığımızda, günümüzdeki olaylarla karşılaştırdığımızda emperyalist oyunların oyuncağı olduklarını anlayamayan yöneticilerin ülkelerinde yaşattıklarını görüyoruz.


Baş rolde ABD’nin olduğunu herkes biliyor, hatta protestolarda da adı veriliyor. Yine de Ameraki’sız yapamıyorlar.


Saddam gitti, Irak düzeldi mi? Suriye’deki karışıklıkların altında ABD’nin olduğunu bilmeyen mi var? Esad’da bir gün gidecektir, Suriye’nin ne zaman düzeleceğine garanti verebilir misiniz? Diktadörlerin sonunun çok kötü olduğunu, günün birinde mutlaka görebiliyoruz.


Halkına karşı sert tavır alanların sonlarının kötü olduğunu bizim Başbakanımız bile söylüyor.


Şam’daki üzücü olaylara elbette insanlık alemi duyarsız kalamazdı. Osmaniye Cumhuriyet meydanındaki mitingde bunlar dile getirilirken, bir başka eylemin ise kent merkezindeki isimsiz parkta yaşandığını gördük.


Parkta toplanan Suriyeli konuklarımız Şam’da yaşananlara tepki gösterdiler. Yaklaşık 200 kişilik grup basın açıklaması yaptı, Esad’a karşı protesto gösterisinde bulundu.


Suriye’deki iç savaştan kaçarak Osmaniye’ye sığınanlardan Cevdetiye konaklama tesislerinde 8 bin dolayında konuk barınıyor. Ayrıca kentin değişik mahalle ve köylerinde ise 6 bin dolayında Suriyeli bulunduğunu öğreniyoruz. Suriyelilerin mahallelere gelip yerleşmesi ile birlikte Osmaniye’de konut kiraları yükseldi. 300 Tl’den aşağı konut bulunamaz olurken, 800-900 Tl aylıkla konutların kiraya verildiği kent haline geldik.


Konukseverliğimizle tanınıyoruz, ancak konuklarımızın da bizleri rahatsız etmeden yaşamalarını istemek hakkımız olsa gerek.


Kent merkezindeki isimsiz parkta eylem yapan Suriyeli’ler Arapça slogan attılar. Cumhuriyet meydanında yapılan mitinge katılmak yerine ayrı bir eylem yapmaları düşündürücü bir olay değil mi?


Konuklarımızı en iyi ağırlamaya özen gösteriyoruz. Kentte bir çok işyerinde iş vererek onlara ekmek veriyoruz. Onlarla kardeşce yaşamaya özen gösteriyoruz. Kendi ülkelerindeki vatantopraklarını korumak yerine kaçarak ülkemize sığınan bu insanların Osmaniye kent merkezindeki isimsiz parkımızda eylem yapmaları tartışılabilir bir olay olsa gerek.


Madem ki Beşer Esad’a karşı direniyorsunuz, madem ki kadın-çocuk demeden Şam’da kimyasal silah kullanılarak insanlar öldürülüyor, gidip vatan topraklarınız için savaşmak ve direnmek varken, bizim huzurlu kentimizde rahat yaşamak yerine eylem yaparak Osmaniye’den Suriye’ye nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz?
Madem ki böyle bir eylem planınız vardı, Cumhuriyet meydanındaki eylemin içinde yeralmalıydınız.


Suriyeli konuklarımızın bu başlangıç eylemlerinin daha farklı olmaması için yetkililerin gereken önlemleri almaları gerekiyor.ileriki günlerde daha farklı eylemlerle Osmaniye’nin huzuru kaçırılmamalı. Çadırkent dışında yaşayan yaklaşık 6 bin Suriyeli’nin örgütlenerek bu kentin huzurunun bozmaması için gereken çalışmaların yapılacağını ümit ediyorum. Saygılarımla.


NOT: İsimsiz parkta eylem yapan Suriyeli’lerin haberini yazan gazeteler; “Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı”diye yazmış. Bir okuyucu da, “Bu parkın levhası yok ki, gazeteci nereden uydurmuş? Diye konuşuyor.”

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar