16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5016
EURO34.6031
ALTIN2480.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kömür bekleyenlere…

Gazetemizin bu sütunlarında geçtiğimiz günlerde “Kömürün karası!..”başlıklı yazımın bir bölümünde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan kömürün henüz ulaşmadığı yönüne değinmiştim.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın soğukların başlaması ile birlikte sabırla kömür beklediğini ve gecikme ile ilgili bilgilerimi okurlarımla paylaşmıştım.

Valimiz Kerem Al, olayla ilgili olarak arayarak beni bilgilendirdi ve sorunun en kısa sürede çözümlenmesi için uğraştıklarını söyledi.

Vatandaşların sızlanmalarını iyi anladığını belirten Valimiz Kerem Al’ın kentimizin sorunları ilgili olayları gündeme taşıdığımda gazeteyi okur okumaz gerekli ilgiyi gösterip, bilgilendirmesi sorumlu bir devlet adamı özelliğini ortaya koyması Osmaniye’miz adına bizleri sevindiriyor.

Osmaniye’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gereken kömürle ilgili köşemdeki yazımın ardından Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce de bilgilendirme yapıldı.

Osmaniye Valiliği olarak yapılan açıklamayı okurlarımla paylaşarak, halkımızın da bilgilenmesine katkıda bulunmak istiyorum.

“İlimiz merkezinde dağıtımı yapılacak olan kömürlerin her yıl geldiği Kütahya Tunçbilek Kömür İşletmesi bu yıl yetkili merciler tarafından değiştirilmiş olup Ege Linyitleri İşletmesi olarak belirlenmiştir.

Ege Linyitleri İşletmesi yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ilimize tahsis edilen kömürle ilgili işlemlerin sözleşme aşamasında olduğu çok kısa zamanda ilimize nakledileceği bilgisi edinilmiştir.

Bununla birlikte İlimize intikal edecek kömürlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtımına yönelik ihale iptal edilmemiş olup; sadece Kamu İhale Kurumu’na itiraz söz konusu olup; süreç ise devam etmektedir.  

Kamu İhale Kurumu’na yapılmış olan bahse konu itirazın değerlendirilmesinin uzaması halinde, kömür nakliyesi doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirilecek, her hangi bir aksamaya meydan verilmeyecektir.

Konuya ilişkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Bu açıklamanın ardından, kentimizde ihtiyaç sahibi olarak yakacak kömür bekleyenlerin, gecikme ile ilgili gelişmeler konusunda bilgi sahibi oldukları sanıyorum.

İlimizdeki sorunları gündeme taşıdığımda, yazılanları okuduktan sonra duyarlılık gösterip açıklama yapan yetkililere halkımız adına her zaman teşekkür ediyoruz ve teşekkür ederiz.

Herhangi bir sorunu sütunlarına taşıyan gazetelerin yazdıkları olaylarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyen yetkililerin duyarsızlıkları olursa, sorunların çözümlenmesi yerine daha da içinden çıkılmaz hale gelebileceğini düşünmek gerekiyor.

Örneğin, elektrik kesintileri ile ilgili yazılan haberlere EnerjiSa yetkilileri duyarlılık göstermedikleri gibi, bilgilendirme yapma gereği de duymuyorlar.

Özellikle önceden haber verilmeden yapılan kesintiler ve ani kesintiler konusunda gereken bilginin verilmemesi olayları halkın gözünde duyarsızlık olarak tanımlanıyor.

EnerjiSA’nın arıza servisi telefon numarasına ulaşmak çok kolay, yani daha öncekiler gibi değil. Ancak, ulaşılması kolay olan telefonun ucundaki görevlilerin ani kesintilerden birhaber oldukları olaylarına tanık olmaktayız.

Halkın sorunlarına duyarlılık gösteren yetkililere teşekkürler, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar