26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Komşuda kaynayan kazan!..

Halk hikmetlerimizden birini anımsatmak isterim; “Komşu da pişer, bize de düşer!” denildiğinde aklınızı zorlayarak gündeme ilişkin gelişmelerle örtüşüp örtüşemeyeceğini düşünebilenleriniz oluyor mu!?

Sadece komşularımızda yaşanan olaylara değil, dünyanın en ücra köşesindeki bir ülkede bile yaşanan olayların bizi etkileyeceğini ve düşünmemiz gerektiğine inanan bir görüşü yaşamaktayım.

ABD’nin Suriye’ye yaptığı füze saldırısının sıcak bir haber olduğunu biliyoruz. Bu haberi birkaç gündür izler veya okurken; aklınızı gerilere doğru yormak suretiyle yaşananları ve verilen destekleri de iyi okuyabiliyor musunuz?

Suriye’de yaşanan olayları, bu ülke Başkanı Beşer Esat’ın halkına verdiği zulmü ve Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen insanlar arasında 30 bin dolayında Suriyeli sığınmacının da Osmaniye’de konuk edildiğini aklımın süzgecinde değerlendirmeye çalışıyorum.

Komşumuzda yaşanan üzücü olaylar karşısında  ülkemiz insanı yüreğinin sesini dinleyerek Suriyeli sığınmacılara kucak açtı, onların sağlıklı yaşamaları için iş-aş olanakları sağladı. Şu anda Osmaniye’de çok sayıda değişik mesleklerde Suriyeli sığınmacıların esnaflık yaptıklarını görmekteyiz. Bu olay bizlerin ne kadar insanlara, insanca yaklaşım gösterdiğimizi göstermektedir!

ABD’nin TS ile 03.45’te Suriye’de Esat güçlerinin aktif olarak  kullandığı Şayrat Hava üssüne 59 füze ile saldırması olayına gelmek istiyorum. Bu saldırı da  20’si çocuk olmak üzere 72 insan öldürüldü.

Ölen bu insanlardan 20’sinin çocuk olduğunu gördüğümüzde, “Saldırı sonucunda ‘bebek katili ABD!’ diye bir tümce kullanılması doğru bir yorumlama sayılabilir mi!?”diye sormak istiyorum.

ABD’nin bu saldırıda kullandığı füzelerin bir tanesinin 1 milyon 590 Dolar olduğunu öğreniyoruz. Bu rakamı TL’ye dönüştürdüğümüzde ise (5 milyon 929 Tl) olarak günün koşullarında para ediyor. ABD’nin Suriye’ye bu saldırısının maliyetinin;  93 milyon 810 bin dolara, yani 369 milyon 864 bin Tl.’ye malolduğu ortaya çıkıyor.

ABD’nin 72 can aldığı füze saldırısında kullandığı parasal masrafa karşın, bu güne kadar Suriye’den değişik ülkelere sığınan insanlara karşı ne kadar parasal yardım yaptığını sorgulayanlarınız oldu mu?

Bu saldırı ile ilgili olarak basına yansıyan haberlere bakıyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ABD’nin Suriye saldırısına destek vererek, Hatay’daki mitingdeki konuşmasında; “Operasyonu yeterli görmüyorum!”diye konuşuyor ve bu olayın bir başlangıç olmasını diliyor!

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu ise ABD’nin Suriye’yi vurmasını desteklediğini yazılı bir açıklama ile desteklediğini söylüyor.

İran cephesine bakıyoruz; İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi ise yaptığı açıklamada; ABD savaş gemilerinin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayarak; uluslar arası  hukuka aykırı ve tek taraflı bir hareket olarak değerlendirdiklerini söylüyor.

Hemşehrimiz ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Afyon Mitinginde bu olayla ilgili olarak; “ Sabaha karşı atılan 59 füze ile Suriye’nin Şayhat Hava üssü vurulmuştur. Esad yönetimi layıkını bulmuş cevabını almıştır. Esad’ın katliamlarına verilen füzeli karşılık olumlu ve yerindedir”diye konuşuyor.

Esad’ın katilliğini anlatan anlayışın, 20’si çocuk  toplam 70 insanın katledilmesi olayını gerçekleştiren ABD’nin katil füzelerinin bu saldırısının hangi tarafına destek verildiğini merak ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar