18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5381
EURO34.7834
ALTIN2493.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kökünü kurutmak!

Yıllardır sadece ülkemizde değil, dünyanın değişik ülkelerinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar, gündemini korumuştur.

Yakalanan uyuşturucu maddeler, olayla ilgili gözaltı ve tutuklamalarla ilgili gündem oluşturan uyuşturucu ticaretinin altındaki paraların miktarı dudakları uçuklatmıştır.

Türkiye’deki uyuşturucu ticareti ile ilgili yetkililer nasıl mücadele verdiklerini bazı anlarda medya aracılığı ile kamu oyunu bilgilendirirler.

Şu anda ülke dışında olduğu öğrenilen Sedat Peker’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar günlerce konuşuldu. Bu olayların arasında “uyuşturucu ticareti ve trafiği” de yeralmaktaydı.

Geçtiğimiz günlerde Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’deki uyuşturucu ticareti ile ilgili yaptığı açıklamalar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşananlar gündeme yerleşti.

İçişleri Bakanı Soylu’nun, uyuşturucu ile mücadele kapsamında “Kökünün kazınacağını” söylemesi ile birlikte bir anda operasyonların yoğunlaştığı olayları görülmeye başlandı.

Ülkeyi yönetenlerin olumsuz olaylar karşısında mücadele etmesi, halkın huzur ve güveninin sağlanması açısından önemliydi.

Son iki gündeki uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına bakıyoruz.

Kayseri’de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alınıyor.

İstanbul Bağcılar’da ise  3’ü kadın olmak 6 şüpheli düzenlenen operasyon neticesinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından  3 kişi tutuklanıyor.

Dün sabaha karşı Osmaniye semalarında helikopter sesleri gün ışığı görününceye değin devam etti.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlardan birinin de Osmaniye’de gerçekleştirildiğini öğrendik.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak hava destekli olarak belli adreslere düzenlenen operasyonlarda, belirlenen 138 şüpheliden 130’u  yakalanarak gözaltına alınmışlardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Osmaniye’ye gelerek Vali Dr. Erdinç Yılmaz’la buluşup uyuşturucu operasyonu ile dakika dakika bilgiler alıyorlardı.

Gözaltıların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bilgilendirme yaparak, operasyon hakkında bilgi veriyordu.

Vali başta olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü ve görev yapan polis ekiplerine de teşekkür eden Bakan Soylu, uyuşturucu ile mücadeleyi hız kesmeden sürdüreceklerini ve “kökünün kurutulacağı” yönündeki sözleri insanların yüreklerini rahatlatmak için güzel konuşmalardı.

Kayseri, İstanbul ve Osmaniye’nin ardından uyuşturucu ile mücadele kapsamında başka illerde de operasyonların devam edeceğinin  düşünülmesi  ile vatandaşların rahatlattığını görmekteyiz.

Vatandaşımız ülkeyi yönetenlerden “söz” değil, “icraat” bekliyor ve bu olayı da isteme hakkı olarak görüyorlar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar