25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kızma birader

Akıl ve zeka oyunu olarak oynanan bir oyun olarak bilinmektedir. Ancak, bazı anlarda karşınızdakinin öfkesini dindirebilmek için; “kızma birader, sakin ol!”dediğimiz de olur.

Şimdi bakıyorum ülkeyi yönetenlere, öfkeleri, kibirleri, kinleri, insanları ötelemeleri karşısında onlara “kızma birader” diyesim geliyor.

Kendi bildikleri veya uyguladıklarında doğru, başkalarının öneri ve eleştirileri karşısında öfkelenme olayları olumsuz olayları beraberinde getiriyor.

Halkımız gelişen ve yaşanan olayları aklı selim olarak izliyor. Halkın izlediklerine kulak vermek en mantıklı davranış olsa gerek.

Kimse, “doğrucu Davut” olarak kendisini görmemeli. Ortak akıl ve paylaşımlarla sağlıklı kararlar alınabileceğini unutmamak gerekiyor.

Ekonomik sıkıntı yaşanmasına rağmen, vatandaşların gözlerinin içine baka baka, ekonomik iyileşmeden sözetmek doğru sözler olamaz.

Madem ki ekonomik sıkıntı yaşanmıyor, yapılan zamların neden çift haneli yapıldığına ne demeli!? Madem ki ekonomik sıkıntı yaşanmıyor, neden emeklilerin bazı kazanımları üzerinden tırpanlama yapılmak isteniyor!?

Yıllar öncesinde Suriye topraklarına askerimizi gönderirken, buradan gelecek terör saldırılarına karşı önlem almaktı amacımız. Terör unsurlarını sınırlarımızdan temizlemek ve olası saldırılara karşı ülkemizi korumaktı.

Süreç içerisinde Suriye’deki mevcut yönetim ile karşı karşıya geldik. Suriye devletinin başında Esat bulunuyor. Ancak bu ülkedeki iç karışıklık, kaldı ki emperyalist güçlerin oyunu ile ortaya çıkarılan iç savaş Suriye halkını ikiye böldü.

Bugünlere gelindiğinde, Suriye’de mevcut yönetime karşı oluşturulan “Muhalif” olanlardan yana desteğini veren ülke konumundayız. Mevcut yönetimin devrilmesinden yana tavır alınırken, yeniden kurulacak bir yönetimin nasıl işleyebileceğini hesap edebiliyor muyuz!?

Suriye’de bu tavrı alırken, Libya’da farklı yaklaşım içerisindeyiz. Libya’da mevcut yönetime karşı hareket eden unsurlar iç kargaşa çıkarmaya başladılar. Bu kez Libya’ya asker gönderdik. Ama Libya’da mevcut yönetimi destekliyoruz.

İki ayrı ülke ve iki ayrı olayda ülke yönetimi olarak takındığımız tavır üzerinde akılları karıştırabilecek görüş olabilir mi!?

Diğer ülkelerde olduğu gibi, Suriye ve Libya’da da emperyalist oyunlar oynanıyor, bizi de bu oyunun içerisine çekip sağlıklı gelişmemizin önüne geçmek istiyorlar.

Son günlerde yaşanan olayları izlerken devleti yönetenlerin yapmaması gerekenleri yaptıklarını gördüğümde içim sızlıyor, üzülüyorum.

Devleti yönetenler bazı olaylar karşısında birleştirici ve bütünleştirici olmaya özen gösterir. Hani deriz ya; “Devlet Babadır”diye.

Baba olan evlatları arasında ayrım yaptığı zaman, aile içerisindeki huzursuzluğun önünü alamayabilir!

Bu günlerde halkımızın kafasını karıştırmak için, ulu orta ve düşünmeden konuşma yapıp, insanlar arasında ayrışma yapan kim olursa olsun doğru davranış içerisinde olmadığını anımsatmak isterim.

Şehit asker yakını olmayanlar, bu acıyı bilemezler. Nasrettin Hoca’nın bir deyimi var; “El, elin eşeğini türkü çığıra çığıra ararmış!”

Bu duruma düşürülmemek umudu ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar