29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitaplarla buluşma günü

Bugün Osmaniye’de 5. Kez kitaplar ve yazarları okuyucusu ile buluşacak.

Bundan 6 yıl öncelerini anımsıyorum, Osmaniye’de “Kitap fuarı” açılması için yerel yönetime öneriler getiren haberlerimizi defalarca gazetemiz sütunlarında yazmıştık.

Yerel yönetim o günlerde kitap fuarı açılmasını “masraf” görürcesine sıcak bakmıyordu. Kamuoyu bizim kitap fuarı açılması konusundaki haberlerimizi iyice ezberlemiş  görünüyordu ki, yerel yönetim olayla ilgili araştırmalar başlattı.

Gün geldi ilk kez Osmaniye’de kitap fuarı Cumhuriyet Meydanı’nda açılarak kitaplar ve yazarları halkla buluşma olanağı bulmuşlardı.

İlk kez açılan kitap fuarına beklenen ziyaretçi sayısı, yeterince memnun etmişti. Anlaşılan oydu ki, insanlar okumak için kitap arıyor ve alıyorlardı.

İlk fuarın ardından Belediye Başkanı Kadir Kara, değerlendirme yapıyor, bir sonraki yıl yeniden açılıp açılmayacağını düşünmeye başlamıştı bile.

Belki biraz yorucu bir çalışma olmuş olsa da kentin tanıtılması, değişik illerden yazarların kente gelmesi ve insanların değişik kitap ve yazarlarla tanışma olanağı bulması olayı tutmuş gibiydi.

İkinci yıl yine kitap fuarı açıldığında, ziyaretçi sayısı beklendiği gibi oldu. Gerek Belediye olarak, gerekse fuarın organizasyonunu yapan firma, Osmaniye’de kitap fuarının mayasının tuttuğuna inanmışlardı.

Kent dışından çevre il ve ilçelerden gelen kitap severler ile yazarların söyleşileri 10 gün boyunca Osmaniye’yi renklendirmiş, insanlar kültür ve sanat solumuşlardı.

Sonraki yıllarda Cumhuriyet meydanı dar geldiğinin anlaşılması üzerine fuar alanı olarak Masal Park yanındaki arsa seçilmişti. Daha geniş bir alanda, üstelik araç park sorunu olmayan bu yerde kitap fuarı yine açılmıştı.

Bir sonraki yıl derken Osmaniye’de kitap fuarı insanlar için gereksinimliğini göstermiş oluyordu.

Geçtiğimiz yıl covid-19 salgını nedeniyle kitap fuarı açılamamıştı, bu yıl ise 5.’ncisi düzenlenecek olan Kitap fuarının bugün açılışı yapılarak, ay soruna kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bu yıl ki kitap fuarına yine çok sayıda yazar kenti ziyaret edecek, fuarda kitaplarını imzalayacak, okurları ile buluşacak ve söyleşiler yapacaklar.

Bu arada Osmaniye’nin yazarlarının da kitapları stantlarda yerini alacak, kentteki edebiyatla uğraşan insanlar, değişik illerden gelenlerle tanışacaklardı.

Bu arada kent insanı stantları gezerken kendi kentlerindeki yazarlarla yakından tanışacaklar, tanıdıkları ancak göremedikleri edebiyatçılarla yakından tanışma olanağı bulacaklar.

Kitap fuarı bir araç olarak, edebiyatçıları buluşturmayı amaçlamaktadır. Osmaniyeli olup ta başka illerde yaşayan yazarlar da kitap fuarı kapsamında memleketlerini ziyaret etmiş olacaklar, çocukluk ve gençlik arkadaşları ile özlem giderecekler.

Bugün açılışı yapılacak olan kitap fuarında 80 stantda 165 yayınevi ve 130 yazar, sadece kültür ve sanat anlamında değil, ekonomik ve sosyal anlamda da kente 10 gün boyunca canlılık ve renk katacaklar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar